Την συνοικία της Χρυσοπηγής περπάτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και οι συνεργάτες του συνομιλώντας με κατοίκους οι οποίοι έσπευσαν να τον συναντήσουν και να του μεταφέρουν οι ίδιοι όλα όσα θέλουν να αλλάξουν στην καθημερινότητά τους.

Οι κάτοικοι ζητούν περισσότερη καθαριότητα και παρεμβάσεις ώστε η συνοικία τους να είναι προσβάσιμη στους κατοίκους και στους επισκέπτες.

Ζητούν να καθαριστούν οι σπηλιές της Χρυσοπηγής, που τώρα αποτελούν εστίες μόλυνσης, και να αναδειχθεί η ιστορία τους. Επίσης, ζητούν να τοποθετηθούν ράμπες, κατά μήκος των πολυάριθμων σκαλιών που είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της συνοικίας τους, αλλά και παγκάκια και φωτιστικοί στύλοι.

Οι κάτοικοι της Χρυσοπηγής, περήφανοι για τον τόπο και την συνοικία τους, έχουν την πίστη ότι με μικρές αλλά προσεγμένες παρεμβάσεις μπορεί να αναδειχθεί το ιδιαίτερο «χρώμα» της συνοικίας τους και αυτή να γίνει λειτουργικότερη.

«Η Χρυσοπηγή έχει τη δική της μοναδική ιστορία για το δήμο Ηρακλείου. Αποτελεί ένα προάστιο με προβλήματα αλλά και με κατοίκους που εργάζονται σκληρά και επιζητούν ένα καλύτερο «αύριο» για αυτούς και τα παιδιά τους. Ο δήμος Ηρακλείου, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, επιβάλλεται να κάνει πιο «ανθρώπινη» την καθημερινότητά τους.» είπε ο κ. Λαμπρινός.