Το αίσθημα της ικανοποίησης κυριαρχεί στις τάξεις ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, καθώς η τουριστική κίνηση σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένεται να κινηθεί ανοδικά σε σχέση με πέρυσι.

Οι προκρατήσεις σε σχέση με το 2013 σημειώνουν αύξηση της τάξης του 25%, και η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων το τρίμηνο Ιούνιος-Ιούλιος- Αύγουστος θα ξεπεράσει το 90%.

Γερμανία, Αγγλία και Ολλανδία αναμένεται να στηρίξουν και φέτος το τουριστικό προϊόν της Κρήτης ενώ οι προκρατήσεις από την Ρωσία σημειώνουν πτώση 5% σε σχέση με πέρυσι λόγω της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή.

Οι χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι αναμένεται να κατακλύσουν και φέτος το νησί της Κρήτης θα δώσουν το φιλί της ζωής στους τοπικούς επιχειρηματίες και στο λιανικό εμπόριο.

Το θετικό κλίμα άλλωστε προϋπήρχε και είχε διαμορφωθεί κυρίως μέσα από την τουριστική έκθεση του Βερολίνου.

Την ίδια στιγμή οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης κινούνται ανοδικά, ενώ το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στον κλάδο της κρουαζιέρας με κορυφαίες εταιρίας να έχουν ορίσει το λιμάνι της πόλης ως home port προορισμό.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook