Είναι κάτω από 40 και δισεκατομμυριούχοι. Στην πλειονότητά τους προέρχονται από το χώρο της τεχνολογίας κι έκαναν τεράστια περιουσία χάρη στις καινοτόμες ιδέες, αλλά και την επιχειρηματική τους ευφυΐα. Αυτοδημιούργητοι ή κληρονόμοι αμύθητων πλούτων, είναι οι νεαρότεροι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο.
To Bloomberg μας συστήνει τους έξι κορυφαίους, αρχίζοντας από έκτο στη σειρά, τον Jan Koom, τον 38χρονο Ουκρανό ιδρυτή της Whatsapp, την οποία πούλησε στο Facebook έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η περιουσία του ανέρχεται σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ακολουθεί ο εκ των ιδρυτών του Facebook, Dustin Moskovitz, ο οποίος είχε την τύχη να μοιράζεται το δωμάτιο του στο Χάρβαρντ με τον Mark Zuckerberg. O 29χρονος Μoskobitz είναι μόλις 8 ημέρες μικρότερος από τον πρώην συγκάτοικο του και η περιουσία του εκτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην τέταρτη θέση βρίσκονται τα αδέλφια Scot και Dannine Dunkan, ηλικίας 31 και 40 ετών αντιστοίχως. Εχοντας κληρονομήσει τον ενεργειακό κολοσσό του πατέρα τους, Enterprise Products Partners, διαθέτουν ο καθένας μία περιουσία ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, σπανίζουν εξαιρετικά οι φωτογραφίες τους.
Τρίτος στη σειρά είναι ο 37χρονος Αlejandro Santo Domingo με περιουσία που αγγίζει τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι γιος του αείμνηστου Κολομβιανού δισεκατομμυριούχου «βασιλιά της μπύρας» Julio Mario Santo Domingo. Συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του «Metropolitan Museum of Art» της Νέας Υόρκης, ενώ είναι και σύμβουλος επενδύσεων σε πολλές επιχειρήσεις.
Δεύτερος νεαρότερος δισεκατομμυριούχος ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, o οποίος σήμερα γίνεται 30 ετών. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους το 2008. Σήμερα, η περιουσία του φθάνει τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στο όριο των 40, ο ιδρυτής της Google Sergey Brin δημιούργησε την εταιρεία μαζί με φίλου τους σε ένα γκαράζ. Η περιουσία του σήμερα ανέρχεται στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

newmoney.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook