Στο λιμάνι του Ηρακλείου περιόδευσε ο Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μαζί με το Δημήτρη Ανδρεαδάκη, λιμενεργάτη, υποψήφιο σύμβουλο του 4ου Διαμερίσματος.

Στη συζήτηση με τους λιμενεργάτες και τους εργαζόμενους του ΟΛΗ για την κατάσταση στο λιμάνι, αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα, αφού από τους 130 λιμενεργάτες έχουν απομείνει 60, οι μισθοί των εργαζομένων του ΟΛΗ έχουν μειωθεί μέχρι και 70%, ήδη στον τομέα της φορτοεκφόρτωσης έχουν μπει ιδιώτες, ενώ οι εγκαταστάσεις (γερανοί, κτίρια κλπ.) βρίσκονται υπό εγκατάλειψη, αφού έχουν να συντηρηθούν για χρόνια.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι η συνεχής υποβάθμιση και η εικόνα εγκατάλειψης του λιμανιού έχει στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή του. Έχουν σοβαρή ευθύνη, τόσο οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργούσαν στους εργαζόμενους τον εφησυχασμό και τις χαμηλές απαιτήσεις, όσο και οι κυβερνήσεις και η δημοτική αρχή που είναι υπερασπιστές της πολιτικής αξιοποίησης του λιμανιού για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την κατάσταση, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, για την αξιοποίησή του προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που με συνέπεια βρίσκεται πλάι στους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook