Ανοίγει την Παρασκευή η διαδικασία σύναψης εξάμηνων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ για τους 3.000 γιατρούς των πρώην Πολυιατρείων του Οργανισμού – και πρωην ΙΚΑ- που επελεξαν να μην ενταχθουν ως μόνιμο προσωπικό στο σύστημα υγείας αλλά να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. 
Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, και συμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Υγείας, ενεργοποιείται απο την Παρασκευή 16 Μαίου και για μια εβδομάδα, ως την ερχόμενη Παρασκευή, η σχετική διαδικασία μέσω του λογισμικού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. 
Οι 3.000 γιατροι του πρώην ΙΚΑ που επέλεξαν να μην ενταχθούν ως μόνιμο προσωπικό στα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), καθώς και οι γιατροί που ήταν συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ αλλά έχουν λήξει οι συμβάσεις τους έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνάψουν συμβάσεις με τον Οργανισμό. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποδεχθούν τη σχετική «Δήλωση Γιατρού για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ» που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, κάνοντας χρήση του προσωπικού τους κωδικού. 
Οι γιατροί που θα συμβληθούν, θα έχουν την δυνατότητα 200 επισκέψεων το μήνα και θα αποζημιώνονται με 10 ευρώ ανά επίσκεψη.
Σύμφωνα με τη διοικηση του ΕΟΠΥΥ, με αυτή τη διαδικασία το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ διευρύνεται και αναμένεται να φτάσει τους 7.500 γιατρους. «Σε συνδυασμό με τους ιατρούς του ΠΕΔΥ που ανέρχονται σε περίπου 5.000, διασφαλίζεται πλήρως η επαρκής πρόσβαση όλων των Ελλήνων πολιτών σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Οι προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ συνεχίζονται με στόχο πάντα την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook