«Δεν θα τους περάσει! Τον δρόμο της μετανάστευσης θα τον βαδίσουν αυτοί!» δηλώνουν οι νέοι υποψήφιοι της «Ανυπόταχτης Κρήτης».
Νέοι εργαζόμενοι, πτυχιούχοι, εργάτες, αγρότες, εργαζόμενοι της επισφάλειας μετέχουν στο ψηφοδέλτιο της κίνησης για την Περιφέρεια Κρήτης. 
Με κοινή τους δήλωση επισημαίνουν πως:
«Δεν φιλοδοξούμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα για μια καριέρα στην πολιτική, ούτε βλέπουμε τις ΄΄καρέκλες΄΄ σαν μια διέξοδο από την ανεργία. Βιώνουμε όπως και χιλιάδες νέοι στην Ελλάδα τη μιζέρια, το ψάξιμο για μια δουλειά, την αγωνία για το μεροκάματο, το άγχος για να πληρώσουμε το νοίκι. Σπουδάσαμε και βλέπουμε τα όνειρά μας να εξαφανίζονται γιατί κάποιοι λίγοι αποφάσισαν να βάλουν τη χώρα στο γύψο. Βλέπουμε τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας να μεταναστεύουν στο εξωτερικό χωρίς να έχουν άλλη επιλογή. Όμως δε θα τους περάσει.. Το δρόμο της μετανάστευσης θα τον βαδίσουνε αυτοί! Καλούμε όλη τη νεολαία να πιστέψει στις δυνάμεις της και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Να στηρίξει το συνδυασμό μας και να συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες του κινήματος. Γιατί μόνο με τη νεολαία στο δρόμο θα φοβηθούνε. Μόνο με τους αγώνες θα κερδίσουμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή δουλειά, σε μια ζωή όπως την έχουμε ονειρευτεί, σε ένα περιβάλλον που θα θυμίζει την όμορφη Κρήτη. Καλή αντάμωση στους αγώνες που έρχονται.. ..για να ξαναβρεί τελικά η νεολαία το χαμόγελό της! »
Λιοδάκης Αντρέας γιατρός Νοσοκομείου Χανίων
Βαρουξάκης Μανώλης αγρότης 
Χατζηδάκης Διονύσης Πολιτικός Μηχανικός, 
Θεοδοσίου Αποστόλης Μηχανικός Παραγωγή και Διοίκησης εργαζόμενος στον τομέα του επισιτισμού, 
Θωμοπούλου Δήμητρα νοσηλεύτρια, 
Λεοντόπουλος Παναγιώτης ηλεκτρονικός μηχανικός και μηχανικός Η/Υ μεταπτυχιακός φοιτητής, 
Πρεκατσάκης Γιώργος αγρότης-γεωπόνος, 
Χατζηγρηγοράκης Θεόδωρος φυσικός, 
Τσικνιά Μυρτώ γεωπόνος υποψήφια διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης, 
Πιαγκαλάκης Γιώργος πολιτικός μηχανικός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook