«Διακόσιες φορές έβαλα \”κοριό\” στα τηλέφωνα του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του αδερφού του, πρίγκιπα Χάρι και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον». Τα λόγια αυτά ακούστηκαν από τα χείλη του Κλάιβ Γκούντμαν, ενός εκ των πρώην συνεργατών της εφημερίδας News of thew World, που κάθονται σήμερα στο εδώλιο με την κατηγορία των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος δημόσιων προσώπων. 
Ο Γκούντμαν, πρώην ρεπόρτερ της εφημερίδας, με ειδίκευση στο ρεπορτάζ περί μοναρχίας, συνελήφθη πριν από οκτώ χρόνια με την κατηγορία ότι είχε παγιδεύσει τα τηλέφωνα μελών της βασιλικής οικογένειας.
Ο Βρετανός ρεπόρτερ δήλωσε ότι κατάφερε να παγιδεύσει το 2006 σχεδόν 200 φορές τα τηλέφωνα του πρίγκιπα Χάρι, του αδερφού του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, νυν δούκισσας του Κέμπριτζ, που ο δεσμός της με τον διάδοχο του θρόνου ήταν πρωτοσέλιδο στα ταμπλόιντ εκείνη την περίοδο.Ο Γκούντμαν, πάντως, εμφανίστηκε αμετανόητος στο δικαστήριο. «Χαίρομαι που τα βγάλαμε όλα στη φόρα», είπε στο δικαστήριο. «Δεν θέλω να σκεφθεί κανείς ότι ντρέπομαι για όσα κάναμε».
Οι τηλεφωνικές υποκλοπές ξεκίνησαν στα τέλη του 2005 και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2006. Λίγες ημέρες αργότερα, οι βρετανικές αρχές περνούσαν χειροπέδες στον Γκούντμαν. Στις αρχές του 2007, ο Βρετανός ρεπόρτερ περνούσε το κατώφλι το φυλακών με την κατηγορία της παράνομης παρακολούθησης, όμως αφέθηκε ελεύθερος τέσσερις μήνες αργότερα με εγγύηση. 
Το 2011 όμως συνελήφθη ξανά, όταν αποκαλύφθηκε ότι η εφημερίδα στην οποία εργαζόταν, News of the World, εφάρμοζε συστηματικά την υποκλοπή τηλεφώνων πολλών δημοσίων προσώπων. 
Το σκάνδαλο έλαβε τόσο μεγάλες διαστάσεις, ώστε ο ιδιοκτήτης του, ο Αυστραλός μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχ, αναγκάστηκε να βάλει «λουκέτο» στην ιστορική εφημερίδα.
Εκτός από τον Γκούντμαν, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται η κοκκινομάλλα πρώην αρχισυντάκτρια της News of the World, Ρεμπέκα Μπρουκς και άλλα οχτώ επιτελικά στελέχη και ρεπόρτερ της εφημερίδας. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook