Τέλος στις «κόκκινες  γραμμές» περί μη επιβολής νέων φορολογικών  μέτρων για την εξοικονόμηση των 7 δισ. που απαιτούνται έως το τέλος  του 2011, ζήτησε από την κυβέρνηση  η Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηνύματα από την βεβαίωση και  είσπραξη φόρων εισοδήματος το 2011 έχουν σκορπίσει έντονη ανησυχία στους ελεγκτές της χώρας, καθώς  διαβλέπουν πως δεν επαρκούν οι προσπάθειες  και οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών για περικοπές στον τομέα των κρατικών δαπανών.

Όπως προκύπτει, 4 στα 10 εκκαθαριστικά της εφορίας, τα οποία έχει αποστείλει ήδη ως τώρα το υπουργείο σε φυσικά πρόσωπα, υποχρεώνουν το δημόσιο να τους πληρώσει επιστροφές, αντί να εισπράξει πρόσθετους φόρους.

Για το λόγο αυτό το σαββατοκύριακο θα δοθεί το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μέτρα  άμεσης απόδοσης που απαιτείται να ληφθούν. Οι επαφές αυτές πάντως,  απεσταλμένοι των Βρυξελλών θα είναι  μειωμένης

Μέχρι την Δευτέρα  πάντως, οπότε αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν από τη Λισσαβώνα (όπου μετέβη για να επιληφθεί του πορτογαλικού Μνημονίου) οι συσκέψεις αυτές θα είναι «μειωμένης βαρύτητος».

Στις αρχές της  ερχόμενης βδομάδας αναμένεται να αποκαλύψουν  οι απεσταλμένοι των ελεγκτών αν τα πρόσθετα μέτρα κρίνονται ικανοποιητικά  ή όχι, ώστε να δοθεί στην Ελλάδα η 5η δόση αλλά και να μπουν οι βάσεις για το νέο δάνειο που θα λάβει η χώρα για να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες που δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της, για το 2012 και 2013.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook