Θερμά υποδέχθηκαν τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» κ. Γιάννη Κουράκη οι κάτοικοι της Αυγενικής και του Βενεράτου.

Ο κ. Κουράκης συνομίλησε με τους κατοίκους των δύο αυτών περιοχών και τους παρουσίασε τον σχεδιασμό των Ανοιχτών Οριζόντων για τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο τους.

ΑΥΓΕΝΙΚΗ

Στην Αυγενική, ο κ. Κουράκης ενημέρωσε τους κατοίκους για την ολοκλήρωση, σύντομα, της κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού, ενώ τόνισε ότι είναι ώριμο και δημοπρατείται άμεσα το αρδευτικό δίκτυο, με προϋπολογισμό 615 χιλιάδων ευρώ. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάπλαση της πλατείας στα Κεράσια. Επίσης, πρόσθεσε, εκπονούνται ήδη μελέτες για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και για έργα αγροτικής οδοποιίας.

ΒΕΝΕΡΑΤΟ

Στο Βενεράτο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι σε λίγες ημέρες ξεκινά η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Οίνου και Πνεύματος, ενός έργου με προϋπολογισμό 1.564.000 ευρώ, το οποίο όπως είπε θα δώσει την δυνατότητα να πραγματοποιούναι δράσεις για την Προβολή των Αγροτικών Προϊόντων ,διαλέξεις και σεμινάρια για τον αγροτικό τομέα που θα βοηθήσουν την τοπική οικονομία.

Παράλληλα τόνισε ο κ. Κουράκης ο νέος πολυχώρος θα μπορεί να φιλοξενεί και διάφορες άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με έμφαση στο πολιτισμό οι οποίες προάγουν στη διατήρηση της κρητικής παράδοσης.

Ακόμη, όπως είπε ο κ. Κουράκης ολοκληρώνεται η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Αυγενικής – Βενεράτου, με προϋπολογισμό 1, 6 εκ. ευρώ και σύντομα θα παραδοθεί σε χρήση.

Υλοποιούμε, είπε ο επικεφαλής των Ανοιχτών Οριζόντων, σημαντικές αναπτυξιακές υποδομές, αλλά και άλλα έργα, όπως το Νηπιαγωγείο και το Περιφερειακό Ιατρείο ενώ ο Δήμος απόκτησε και ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο στο κέντρο του Βενεράτου ο οποίος θα αποδοθεί στους κατοίκους ως ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος. Επίσης, ο επικεφαλής των Ανοιχτών Οριζόντων αναφέρθηκε σε σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί για θέματα οδοποιίας και άρδευσης.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το έργο που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή και ευχήθηκαν στον κ. Κουράκη καλή επιτυχία στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook