Τα τοπικά ΜΜΕ κατηγορεί ο σύλλογος εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Χανίων και η ένωση γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων, για αποσιώπηση της πανελλαδικής κινητοποίησης στα δημόσια νοσοκομεία.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους:

Την Τετάρτη 14/5 οι εργαζομενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετείχαν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στο νόμο 4250/14 για την αξιολόγηση, που στρώνει το έδαφος για χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις στο χώρο της Υγείας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η αποσιώπηση από τα τοπικά ΜΜΕ τόσο της συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στις 12/5 όσο και της ίδιας της απεργίας και της διαμαρτυρίας μαζί με εργαζόμενους από άλλα νοσοκομεία της Κρήτης στην διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας στο Ηράκλειο στις 14/5.

Την ίδια ώρα εύλογα ερωτήματα προκαλεί η απομάκρυνση δημοσιογράφου γνωστής για την ευαισθησία της στα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και την υπόθεσης της Δημόσιας Υγείας, από πρωινή ενημερωτική εκπομπή μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού της Δυτικής Κρήτης.

Προφανώς οι ιδιοκτήτες των τοπικών ΜΜΕ θεωρούν σημαντικότερο να αναδείξουν τον χρυσοπληρωμένο προεκλογικό αγώνα διαφόρων -κυρίως φιλοκυβερνητικών- υποψηφίων σε δημοτικές-περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές, από το να προβάλουν ένα ζήτημα που ανοίγει τον δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη αποψίλωση των δημόσιων νοσοκομείων από προσωπικό και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

Εμείς ως εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων δηλώνουμε απερίφραστα πως ο αγώνας μας για να κρατηθεί όρθιο το νοσοκομείο και για να μην πληρώσει ο χανιώτικος λαός την κρίση με την ίδια του τη ζωή θα συνεχιστεί ακόμα πιο αποφασιστικά μέχρι να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη Δημόσια Υγεία και σαρώνουν το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΧΑΝΙΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook