Το τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Γένοβας, με Υπεύθυνη Οργάνωσης και εκπαιδευτικό συνεργάτη την Χαρά Μαρία Λαϊνάκη αρχιτέκτονα-μηχανικό, μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή, διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Franz Prati, σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.Π.Π.Ε.Δ.Η.Χ.-Κ.Α.Μ. πραγματοποιεί εργαστήριο αρχιτεκτονικής (Workshop), με θέματα, σε περιοχές των Χανίων.

• Franz Prati – Χαρά Μαρία Λαϊνάκη: «αρχιτεκτονικό όραμα για το παραλιακό μέτωπο των Χανίων»

Φοιτητές του 4ου έτους της Αρχιτεκτονικής μελετούν σχεδιάζουν και προτείνουν , και με τη καθοδήγηση των βοηθών καθηγητή αρχιτεκτόνων: Valeria Iberto , Hara Maria Lainaki , Alessandro Perotta , Davide Servente , καθώς και με τη συμβολή της καθηγήτριας Carmen Andriani της Αρχιτεκτονικής σχολής “G. d’Annuzio” Chieti-Pescara, του καθηγητή Mosè Ricci του Πολυτεχνείου της Γένοβας(Laboratorio Urbanistica 4A Scuola Politecnica di Genova), και της Lu Tiberi καλλιτεχνικής- εικαστικής υπευθύνου στην φωτογραφική αποτύπωση.

Οι εργασίες των φοιτητών θα εστιάσουν στις μεγάλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σπουδαιότητας περιοχές του παραλιακού μετώπου της πόλης των Χανίων όπως οι Αγ.Απόστολοι, τα Ταμπακαριά, ο Κλαδισσός ποταμός, Κούμ Καπί, Δυτική τάφρος κ.ά

Η έναρξη του εργαστηρίου έλαβε χώρα χθες το πρωί 14/5 ενώ προηγήθηκε την Τρίτη 13/5 περιήγηση στις περιοχές των Χανίων, που αναφέρονται στις μελέτες. Την ομάδα των φοιτητών ξενάγησαν οι Κώστας Ψαράκης και Μιχάλης Ανδριανάκης έγκριτοι αρχαιολόγοι της πόλης μας καθώς και οι αρχιτέκτονες Δημήτριος Κουλουρίδης και Στέλιος Λαϊνάκης.

Σήμερα έγινε παρέμβαση από τους καθηγητές Carmen Andriani και Mosè Ricci.

Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εργασίες-project, θα παρουσιαστούν το Σάββατο 17 Μαΐου -τελευταία ημέρα του εργαστηρίου- στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (πλατεία Κατεχάκη), από στις 16:00 μ.μ.. και μετά.

Franz Prati: λίγα λόγια για τον πολυβραβευμένο αρχιτέκτονα

Ο καθηγητής Franz Prati έχει κατακτήσει την διεθνή αναγνώριση για τις αρχιτεκτονικές του παρεμβάσεις, ενώ έχει διακριθεί σε εξόχους σημαντικούς διαγωνισμούς και παρουσιάσεις σε διεθνές επίπεδο.

Ενδεικτικά :

o 1981 Μουσείο στη Γκουέρνικα του Πικάσοo
o 1985 Διαγωνισμός Αρχιτεκτονικής Cà Venier dei Leoni – Biennale di Venezia 3η Διεθνής Έκθεση Αρχιτεκτονικής
o 1990 Ανάπλαση για τη πλατεία «Dante» και το σπίτι του Cristoforo Colombo στην πόλη της Γένοβας
o 2000 σχολείο της πόλης Sarno, σχεδιασμός για τρεις εκπαιδευτικές μονάδες και ένα Αuditorium
o Με πλούσια βιβλιογραφία , δημοσιεύσεις και εκθέσεις..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook