Στο Λιμενικό Σώμα, στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην Ελληνική Αστυνομία περιόδευσε ο Γιάννης Ντουνιαδάκης απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και υποψήφιος ευρωβουλευτής, συνεργαζόμενος, μαζί με το Γιώργο Νταγκουνάκη υποψήφιο ευρωβουλευτή ΚΚΕ, τον Αλέκο Μαρινάκη, υπ. αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Νίκο Παπαντωνάκη, υπ. δήμαρχο Χανίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στο Λιμενικό Σώμα υπήρξε ενημέρωση για τα προβλήματα του κτιριακού, συζητήθηκαν τα προβλήματα των ενστόλων, τα οποία δεν είναι διαφορετικά από αυτά των υπόλοιπων εργαζομένων, τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσία. Ο Γ.Ντουνιαδάκης ανέφερε την ανησυχία του ΚΚΕ για τον όλο και αυξανόμενο κατασταλτικό ρόλο του σώματος καθώς σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση στόχος είναι η επέκταση της κατασταλτικής δραστηριότητας σε επίπεδο περιφέρειας. Κάτι τέτοιο όπως είπε θα φέρει τους ίδιους του εργαζόμενους στο σώμα απέναντι στα παιδιά και τους πατεράδες τους, καθώς με εντολές των κυβερνώντων, αργά ή γρήγορα, θα κληθούν να καταστείλουν τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα συζητήθηκαν οι ελλείψεις προσωπικού (το οποίο έχει μειωθεί κατά 6.000 τα τελευταία χρόνια) καθώς και το απαράδεκτο καθεστώς της τριχοτόμησης του προσωπικού σε μόνιμους, 5ετείς, εποχικούς. Ο Γ. Νταγκουνάκης ανέδειξε την πάγια θέση του ΚΚΕ για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών (5ετείς και εποχικούς) και προσλήψεις νέων. Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση με νόμο που ψήφισε υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την επιχειρησιακή δυνατότητα του σώματος, ανοίγει το δρόμο στην εμπορευματοποίηση υπηρεσιών πυρασφάλειας και πυρόσβεσης μέσω της ανταποδοτικότητας, και ότι με την ένταξή της Πυροσβεστικής στα Σώματα Ασφαλείας, η κυβέρνηση αποσκοπεί να αξιοποιήσει το Πυροσβεστικό Σώμα ως δύναμη καταστολής.

Στην Ελληνική Αστυνομία ο Αλέκος Μαρινάκης τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών δυνάμεων και σταθερά υποστηρίζει το αίτημά να σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας, να υπάρχει εβδομαδιαίος προγραμματισμός υπηρεσιών, να υπάρχει αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας και των αργιών όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και αμοιβή της υπερωριακής υπηρεσίας. Θέση του ΚΚΕ είναι ότι αποστολή της αστυνομίας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που βάζει στο στόχαστρο το λαϊκό κίνημα ενώ προειδοποίησε ότι με την συγκρότηση δομών και μηχανισμών που αναθέτουν ευθύνες τήρησης της τάξης σε τοπικό επίπεδο στους Δήμους και τις Περιφέρειες με τις Επιτροπές Περιφερειακής Συνεργασίας και Ασφάλειας και τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας, θα ενταθεί ο κατασταλτικός ρόλος της Αστυνομίας και όχι η προστασία του πολίτη.

Τέλος ο Γ.Ντουνιαδάκης απευθύνθηκε στους εργαζόμενους σε αυτά τα σώματα να θυμηθούν ότι με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και την υπόσχεση ότι θα λύνονταν τα εθνικά ζητήματα, εξακολουθούμε να έχουμε γκρίζες ζώνες, απειλή πολέμου (casus belli), «σχέδια Ανάν» για την Κύπρο κ.λπ. Όπως τόνισε, δεν μπορεί να «εξασφαλίσει» την ειρήνη και την ασφάλεια ένας οργανισμός σαν την ΕΕ που από το 2003 έχει εξαπολύσει 31 επεμβατικές αποστολές σε όλο τον κόσμο. Κλείνοντας αναφέρθηκε στην ανάγκη να καταδικαστεί αυτή η πολιτική στις ερχόμενες εκλογές με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook