\”Μπλόκο\” σε δύο φορτηγά, στα οποία εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι 100 παράνομοι μετανάστες, ανάμεσά τους 15 παιδιά, έβαλαν οι αστυνομικές αρχές το απόγευμα της Πέμπτης, ύστερα από έλεγχο στην περιοχή Τσούτσουρα στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δύο φορτηγά κατευθύνονταν νότια του Ηρακλείου με σκοπό, σύμφωνα με το σχέδιο των λαθροδιακινητών, να μεταφέρουν τους μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή και από εκεί πλοίο να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει πιθανότατα στην Ιταλία.

Δυνάμεις των ΤΑΕ αλλά και αστυνομικοί της ασφάλειας Ηρακλείου, έσπευσαν στο σημείο που είχαν ακινητοποιηθεί τα φορτηγά, συνέλαβαν τους δύο Ηρακλειώτες οδηγούς των οχημάτων και τους οδήγησαν στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση με σκοπό να ξετυλιχτεί όλο το κουβάρι του κυκλώματος, όπως όλα δείχνουν, των λαθροδιακινητών.

Το τίμημα που ζητούσαν από τους μετανάστες ήταν περίπου 1000 – 1500 ευρώ, ενώ οι αρχές εκτιμούν, ότι στην ευρύτερη περιοχή νότια του Ηρακλείου, υπάρχει \”σύνδεσμος\”, ο οποίος σε συνεννόηση με τους λαθροδιακινητές, αναλάμβανε την μεταφορά και προώθηση των μεταναστών από την Κρήτη σε χώρες προορισμού όπως η Ιταλία.

Σημειώνεται ότι όπως δήλωσαν, οι μετανάστες,  προέρχονται από Πακιστάν, Συρία και Μπαγκλαντές ενώ και αυτοί έχουν μεταφερθεί στο Ηράκλειο όπου θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αστυνομικές αρχές.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook