Στο επανέλεγχο 60.000 εκκρεμών αιτήσεων για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος προχωρά η γενική γραμματεία εσόδων όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 και στον Γιώργο Παπαδάκη ο κ. Κεγκέρογλου αποκάλυψε ότι ήδη έχουν σταλεί στους δικαιούχους e-mail με τα οποία ενημερώνονται από τη γενική γραμματεία εσόδων για τα προβλήματα που παρατηρούνται στις αιτήσεις τους προκειμένου να τα διευθετήσουν.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, υπάρχουν «κάποιες χιλιάδες» περιπτώσεις, όπου οι πολίτες έχουν δηλώσει το ίδιο ρολόι της ΔΕΗ και τώρα η γγ εσόδων προσπαθεί να διευκρινίσει αν διαμένουν στο ίδιο σπίτι ή αν υπάρχει εσωτερικό ρολόι με άλλο διανομέα στην ίδια πολυκατοικία.

Όπως είπε, μέχρι τις 30 Μαΐου, θα ξεκαθαριστεί το τοπίο για αυτές τις 60.000 αιτήσεις και η πληρωμή τους θα γίνει μέσα στο α\’ δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ο υφυπουργός εργασίας, είπε ακόμα, πως εκτός από τους 206.000 πολίτες που έχουν ήδη λάβει το εφάπαξ βοήθημα και εκτός από τις 60.000 αιτήσεις που είναι σε διαδικασία επανελέγχου, υπάρχουν και 67.000 νέες εγκρίσεις χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος.

Ερωτηθείς για τη διεύρυνση των κριτηρίων, ο κ. Κεγκέρογλου είπε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα συγκεκριμένη απόφαση και πως το θέμα θα συζητηθεί στο τέλος Μαΐου, οπότε και θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα ποσά που απομένουν.

Πάντως εξήγησε ότι όσοι υπάγονται πιθανά στα νέα κριτήρια, θα έχουν στη διάθεσή τους όλο τον Ιούνιο για να κάνουν αίτηση.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook