Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Skoda ετοιμάζει ένα μικρό SUV, με διαστάσεις που θα τη φέρουν κοντά σε αυτές της επόμενης Fabia.
Άλλωστε, πάνω στη νέα μικρή Skoda θα βασίσει την παρουσία του το νέο μοντέλο, με τη νέα Fabia να την αναμένουμε να αποκαλυφθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σε ό,τι αφορά στο νέο μικρό SUV, αυτό όπως και η Fabia, δεν θα βασιστεί τελικά πάνω στη νεότερη MQB πλατφόρμα του ομίλου VW, αλλά είναι πιθανή μια μικρότερη εκδοχή της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το νέο μοντέλο δεν θα λάβει όλη την πιο πρόσφατη τεχνολογία του ομίλου, σε ό,τι αφορά τους κινητήρες και τα κιβώτια, τα συστήματα ασφάλειας και άνεσης κ.λπ.

Για το όνομα του νέου δημιουργήματος της Skoda, πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο πως «Polar» θα είναι το πιο πιθανό όνομά του.

Όμορφο και πρακτικό αμάξωμα

Σύμφωνα με την πρώτη, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία, το νέο μικρό SUV της Skoda, θα έχει εμφάνιση που θα τονίζει τον πρακτικό του χαρακτήρα, αλλά και θα ενσωματώνει τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

\"\"

Διακρίνουμε λοιπόν τις μεγάλες σε μέγεθος γυάλινες επιφάνειες και τις σχεδόν κάθετες πλαϊνές κολώνες, που αναμένεται να προσδώσουν στο νέο μοντέλο μια ξεκάθαρα «SUV» παρουσία, έναντι της crossover τάσης που επικρατεί.

Στο εμπρόσθιο τμήμα από την άλλη, θα δούμε την εξέλιξη της νεότερης σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Skoda, με τη μεγάλη πολυγωνική γρίλια της μάσκας και τα μεγάλα φωτιστικά με λαμπτήρες LED να ξεχωρίζουν.

Με τους νεότερους TSI και TDI κινητήρες

Η επόμενη γενιά της Skoda Fabia δεν θα πατήσει τελικά πάνω στην καινούργια πλατφόρμα MQB του Ομίλου VW (VW Golf, Skoda Octavia, SEAT Leon κ.λπ.), με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο είτε για μια μικρότερη εκδοχή της (MQB-A), είτε για μια εξέλιξη του τωρινού της πατώματος.

Στο ίδιο ακριβώς πάτωμα θα πατήσει και το νέο μικρό SUV της Skoda, με τους κινητήρες του να είναι επίσης κοινοί με αυτούς της επόμενης Fabia. Θα έχουμε λοιπόν μοτέρ βενζίνης TSI που θα ξεκινούν από το 1,0 λίτρο, ενώ θα υπάρχουν και TSI στα 1,2 και 1,4 λίτρα.

Στους diesel μεγάλος πρωταγωνιστής θα είναι ο ολοκαίνουργιος 1,4 TDI με 75 και 90 ίππους, που θα προσφέρει χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2. Σε κάθε περίπτωση, το νέο μικρό SUV της Skoda αναμένεται να ξεχωρίσει για την οικονομία κίνησης, χωρίς να αφήσει στην άκρη και την πολύ καλή απόδοση.

Εκτός όμως από το νέο μικρό της SUV, η Skoda θα παρουσιάσει στα τέλη του 2015 και ένα έτερο νέο μοντέλο.

Πρόκειται για το νέο Snowman, ένα μεγαλύτερο από το Yeti SUV, το οποίο θα βασιστεί πάνω στην MQB πλατφόρμα του VW Group.

\"\"

Το νέο αυτό SUV θα έχει εσωτερικό που θα μπορεί να χωρέσει έως και 7 καθίσματα, με αντίστοιχα άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Στο κομμάτι της σχεδίασης, η ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα που έχουμε στη διάθεσή μας αποκαλύπτει ότι το νέο Snowman θα αποκτήσει μια αρκετά επιβλητική εικόνα, με έντονη την παρουσία της γρίλιας της μάσκας, αλλά και δυναμικά φωτιστικά με LED. Στους κινητήρες του νέου SUV της Skoda, αναμένουμε τους νέους TDI 1,4 και 1,6 λίτρων του VW Group, αλλά και τους 1,2 και 1,4 TSI βενζινοκινητήρες έως και 140 ίππων.

\"\"

Πηγή: autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook