Έγκαιρη ήταν, ευτυχώς, η ενημέρωση και η συννενόηση μεταξύ του Δήμου Χανίων και της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) για ένα άκρως επικίνδυνο μεγάλο πεύκο το οποίο κρεμόταν ως "Δαμόκλειος Σπάθη" πάνω απο τους διερχόμενους στην πολυσύχναστη οδό Γιαμπουδάκη και απο ηλεκτροφόρα καλώδια.

Για την ασφάλιση του ετοιμόρροπου δέντρου στήθηκε σήμερα ολόκληρη επιχείρηση.
   

Το πανύψηλο πεύκο που έχει νεκρωθεί, βρίσκεται στην είσοδο της φρουράς των παλαιών δικαστικών φυλακών και κατα τους πρόσφατους ισχυρούς ανέμους, ουσιαστικά, ξεριζώθηκε και ευτυχώς ακούμπησε πάνω σε διπλανό πεύκο.Απο τον Δήμο Χανίων τοποθετήθηκαν κορδέλες και ενημερωτικές πινακίδες και σε συννενόηση με την ΔΕΗ, σήμερα το πρωί πήγε εκεί γερανοφόρο όχημα της επιχείρησης.Όμως παρά τις άφθονες πινακίδες για τον κίνδυνο, κάποιοι οδηγοί αυτοκινήτων αδιαφόρησαν και άφησαν τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να κληθεί ο γερανός της αστυνομίας για να τα απομακρύνει.

   

Στην συνέχεια εργαζόμενος της ΔΕΗ με τον ειδικό κάδο ανυψώθηκε στο επικίνδυνο δέντρο, το οποίο, μαζί με τους συναδέλφους του, το έδεσαν με ισχυρό συρματόσχοινο στην βάση ενός άλλου πεύκου.

   

Έτσι το επικίνδυνο πεύκο στηρίζεται και δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσής του πάνω σε διερχόμενους, ενώ τις επόμενες ημέρες συνεργεία θα το κόψουν για να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος.

Στο μεταξύ καλό θα ήταν οι οδηγοί να μην σταθμεύουν στο συγκεκριμένο σημείο, όπου - να σημειωθεί - έτσι κι αλλιώς υπάρχει πινακίδα απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Flashnews.gr