Τη στήριξη τους στο Μιχάλη Βαμιεδάκη εξέφρασαν οι κάτοικοι του χωριού του Προφήτη Ηλία, δηλώνοντας πως στο πρόσωπο του συγκεκριμένου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου, βλέπουν τον άνθρωπο που μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση του Τουρισμού και στην ανάπτυξη της Κρήτης.

Μια ανάπτυξη, για την οποία γνωρίζουν πλέον ότι θα έρθει μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις και δυναμικές ενέργειες και όχι συμβιβασμούς. Κάτι που έχει επισημάνει ο κ. Βαμιεδάκης με κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο από την πρώτη στιγμή που εξέφρασε δημόσια την πρόθεση του να συμμετάσχει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. «Με συμβιβασμούς δεν μπορεί κανείς να πάει παραπέρα.

Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος δεν πιστεύει και δε δέχεται αοριστίες. Χρειάζεται συγκεκριμένους, υλοποιήσιμους στόχους, δουλειά και αποφασιστικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση δε βλέπουμε εκείνα τα αποτελέσματα για τα οποία έχουμε την απαίτηση να μας κρίνουν οι πολίτες», έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ο κ. Βαμιεδάκης.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, στη διάρκεια της επίσκεψής του στον Προφήτη Ηλία αναφέρθηκε στον Τουρισμό, τονίζοντας πως «κλειδί» για την περαιτέρω ανάπτυξη της Κρήτης είναι η διασύνδεση του με τον πρωτογενή τομέα, αλλά και η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

«Η Κρήτη μπορεί να επωφεληθεί αναπτυξιακά και οικονομικά και να κινηθεί με εξωστρέφεια ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς, προσφέροντας ένα κατά πολύ αναβαθμισμένο προϊόν», ανέφερε ο κ. Βαμιεδάκης, ο οποίος στάθηκε στο παράδειγμα του Φρουρίου του Νικηφόρου Φωκά, το οποίο – παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί- παραμένει ως σήμερα αναξιοποίητο.

Ένα ιστορικό μνημείο, που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου, προσφέροντας παράλληλα και πάρα πολλές θέσεις εργασίας.

Επισήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Περιφέρεια Κρήτης έχει προχωρήσει στην καταγραφή όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την αξιοποίηση και προβολή τους, ώστε να αναδειχθεί ο πολιτισμός και η ιστορία του τόπου με την παράλληλη ενεργητική προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Τέλος, για το θέμα της διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα ο κ. Βαμιεδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχασε στο παρελθόν χρυσές ευκαιρίες για να κάνει τον αγροτικό τομέα ανταγωνιστικό.

«Θα μπορούσαν, ωστόσο, οι παραγωγοί ομοειδών προϊόντων να δημιουργήσουν ενιαία δίκτυα διανομής, προωθώντας την παραγωγή τους και στις τουριστικές επιχειρήσεις καθώς έτσι θα υπάρχει μειωμένο κόστος παραγωγής και εξασφαλισμένη ζήτηση αλλά και προσφορά», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook