Με την υπόθεση μαστροπείας μιας 19χρονης αλλοδαπής για την οποία κατηγορούνται δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 38 και 39 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 46χρονος επιχειρηματίας από τη Ρόδο πρόκειται να ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω. 
Ο 38χρονος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2009 μαζί με έναν 46χρονο επιχειρηματία από το νησί και μετά την απολογία τους είχαν κριθεί και οι δύο προσωρινά κρατούμενοι, ενώ ο 39χρονος που επίσης το όνομά του εμπλέκεται στην υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του κάθε 1η του μήνα στο αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης του ποσού των 3.000 ευρώ. 
Τον Δεκέμβριο του 2009 ο 46χρονος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και την καταβολή εγγύησης του ποσού των 10.000 ευρώ. 
Αλλά και για τον 38χρονο με απόφαση του Μικτού Δικαστηρίου Κω στο οποίο εισήχθη η υπόθεση στις 15 Μαρτίου 2003 αντικαταστάθηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησής του με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την καταβολή εγγυοδοσίας των 40.000 ευρώ. 
Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν όταν στις 21 Αυγούστου 2009 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η 19χρονη Ρουμάνα και κατήγγειλε πως ο 38χρονος συμπατριώτης της με την απειλή βίας την κρατούσε παρά τη θέλησή της σε δωμάτια ξενοδοχείου. 
Στη συνέχεια ο ίδιος ερχόταν σε συνεννόηση με τον 46χρονο, ο οποίος και την μετέφερε σε προκαθορισμένα ραντεβού με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση της έναντι διαφόρων χρηματικών ποσών. 
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 38χρονο Ρουμάνο, όχι όμως και τον 46χρονο σε βάρος του οποίου βγήκε ένταλμα σύλληψης, όπως επίσης και για τον 39χρονο από τη Ρουμανία, μετά την κατάθεση στον ανακριτή της νεαρής κοπέλας, ενώ σε βάρος όλων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για μαστροπεία. 
Πάντως, η νεαρή κοπέλα στην κατάθεσή της ενώπιον του ανακριτή Ρόδου ήταν «καταπέλτης» δηλώνοντας πως «αναγκάστηκε» να έρθει σε ερωτική επαφή με 15 άτομα κατά τη διάρκεια των λίγων ημερών στο νησί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του rodiaki.gr, η νεαρή κοπέλα μεταξύ άλλων επανέλαβε στον ανακριτή όσα και προανακριτικά είχε καταθέσει. Όπως είπε, έφυγε από τη Ρουμανία πριν από περίπου τρεις εβδομάδες μαζί με τον 38χρονο φίλο της και άλλες δύο κοπέλες φίλες της με προορισμό την Ελλάδα όπου θα έκαναν διακοπές ενώ παράλληλα θα δούλευαν καθώς ο 38χρονος της είχε πει πως υπάρχουν στη Ρόδο αρκετά νυχτερινά μαγαζιά χωρίς όμως να της δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 
Ο ίδιος της είχε υποσχεθεί να της τα πει όλα όταν θα έφθαναν στην Ελλάδα ενώ θα της αγόραζε και ένα αυτοκίνητο ως δώρο. Η 19χρονη τόνισε επίσης πως όταν έφθασαν στη Ρόδο, η συμπεριφορά του 38χρονου άλλαξε απέναντι της και έγινε επιθετικός, της μιλούσε άσχημα και την απειλούσε. 
Η συμφωνία που είχε κάνει η νεαρή κοπέλα αρχικά ήταν να εργαστεί σε κάποιο μπαρ κάτι που τελικά όμως δεν έγινε, καθώς όπως είπε, ο 38χρονος την εξανάγκαζε να έρχεται σε ερωτική επαφή με πελάτες έναντι αμοιβής και παρά τη θέλησή της. 
Η 19χρονη είπε πως αναγκαζόταν να πειθαρχεί στα όσα της έλεγε ο 38χρονος καθώς την απειλούσε πως σε διαφορετική περίπτωση θα τη σκότωνε ενώ θα έκανε και κακό στην οικογένεια της στη Ρουμανία. 
Η ίδια τόνισε πως δεν την άφηνε να πάει πουθενά μόνη της και χωρίς να είναι και εκείνος μαζί, ενώ συνολικά από την ημέρα που ήρθε στη Ρόδο, έχει συνευρεθεί ερωτικά με 15 άτομα έναντι 100 ευρώ τη φορά. 
Τα χρήματα αυτά τα έδινε εξ ολοκλήρου στο Ρουμάνο ενώ στα ραντεβού που δίνονταν είτε σε ξενοδοχεία είτε σε σπίτια των πελατών, τη μετέφερε με το αυτοκίνητο του ο 46χρονος ο οποίος και τα κανόνιζε καθώς είναι από την περιοχή και είχε αρκετές γνωριμίες. 
Η 19χρονη, παρά τα χρήματα που κέρδιζε, δεν λάμβανε ούτε ένα ευρώ, όπως είπε ενώ ο 38χρονος της παρείχε φαγητό και τσιγάρα. 
Την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009 ο 38χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, της ζήτησε να ντυθεί ωραία διότι το μεσημέρι θα περνούσε ο 46χρονος να την πάρει για δουλειά. 
Πράγματι έτσι έγινε όταν όμως η 19χρονη τελείωσε με τον πελάτη, βγήκε έξω δεν βρήκε τον 46χρονο και κατάφερε με τη βοήθεια ενός περαστικού δικυκλιστή να μεταβεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και έκανε την καταγγελία και η υπόθεση πήρε πλέον το δρόμο της Δικαιοσύνης. 
Από την πλευρά του απολογούμενος ο 38χρονος χαρακτήρισε τις κατηγορίες που του καταλογίζει η 19χρονη με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση «προϊόν τυφλής ζήλιας και αρρωστημένου πάθους» και αρνήθηκε πως ουδέποτε συνέβη το παραμικρό από τα όσα έχει καταγγείλει η νεαρή Ρουμάνα. Καμία ανάμιξη με την υπόθεση, δήλωσε πως έχει και ο 39χρονος Ρουμάνος, τον οποίο ανέφερε στην κατάθεσή της η καταγγέλλουσα. 
Αλλά και ο 46χρονος ενώπιον του ανακριτή Ρόδου αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται τονίζοντας πως η όλη υπόθεση είναι σκηνοθετημένη από την 19χρονη Ρουμάνα με σκοπό «την προσωπική αλλά και οικονομική του εξόντωση και αποτελεί μια εκδικητική πράξη εξαιτίας του ότι δεν την προσέλαβε ως σερβιτόρα στο νυχτερινό κέντρο που διαθέτει». 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 46χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις 25 Αυγούστου 2009 στον εισαγγελέα και η εξέτασή του έγινε παρουσία της νεαρής κοπέλας, ενώ ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν και αρκετοί «πελάτες» της 19χρονης Ρουμάνας.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook