Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους πολίτες, εν’ όψει της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής, στέλνει ο υπ. Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης με την οποία τους καλεί να στηρίξουν το συνδυασμό του τονίζοντας πως «οι εκλογές της 18ης Μαΐου είναι εξαιρετικά κρίσιμες καθώς θα καθορίσουν αν αυτή η δημιουργική πορεία που ξεκίνησε το 2011 θα συνεχιστεί ή αν εν τέλει τα Χανιά θα επιστρέψουν στο παρελθόν της στασιμότητας και της αδράνειας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Μανώλη Σκουλάκη έχει ως εξής:

«Το 2010, εκατοντάδες άνθρωποι από όλες τις περιοχές του νέου Δήμου – από τα Χανιά, το Ακρωτήρι και τη Σούδα μέχρι τον Ελ. Βενιζέλο, τη Νέα Κυδωνία, το Θερίσο και τα Κεραμιά – ενώσαμε τις ανησυχίες, τα οράματα και τις δυνάμεις μας για να διαμορφώσουμε μια νέα σελίδα για το Δήμο Χανίων, για να διεκδικήσουμε έργα και λύσεις σε προβλήματα ετών, τοποθετώντας πρώτα και πάνω απ’ όλα το συμφέρον των Χανίων και των κατοίκων του, μακριά από μικρο-παραταξιακές σκοπιμότητες και κομματικά στεγανά.

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία ήρθαμε αντιμέτωποι από το 2011 έως σήμερα, κατορθώσαμε ως Δημοτική Αρχή, έχοντας ως βάση το τρίπτυχο «κοινωνική συνοχή – οικονομική βιωσιμότητα – τοπική ανάπτυξη»:

• να υπερβούμε τις τεράστιες δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυψαν, όλο αυτό το διάστημα, από την πρώτη εφαρμογή του «Καλλικράτη»,
• να επιτύχουμε τον οργανωτικο-διοικητικό και οικονομικό εξορθολογισμό του Δήμου μας,
• να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα υποδομής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, φέρνοντας στο Δήμο μας 60 και πλέον εκατ. ευρώ, από ευρωπαϊκά προγράμματα,
• να στηρίξουμε αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη ενισχύοντας και επεκτείνοντας σημαντικά το δίκτυο των δημοτικών κοινωνικών υποδομών,
• να παλέψουμε με την απύθμενη γραφειοκρατία του κεντρικού κράτους, την υποχρηματοδότηση και την αποψίλωση του προσωπικού του Δήμου μας,
• να «ξεμπλοκάρουμε» σημαντικά τοπικά ζητήματα που ήταν στάσιμα για δεκαετίες και που αναζητούσαν τη λύση τους όπως π.χ. η παραχώρηση της κυριότητας των Αγίων Αποστόλων, η κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου, η επέκταση του δημοτικού παρκινγκ της οδού Περίδου, η λειτουργία των δημοτικών σφαγείων, η κατεδάφιση του πρ. λιμενικού περιπτέρου, η ανακατασκευή του θεάτρου της Ανατ. Τάφρου, ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού γηπέδου Περιβολίων, κ.α.

Σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά, η Δημοτική μας Παράταξη είναι εδώ για να συνεχίσει το σημαντικό έργο που έχει παραχθεί και να ολοκληρώσει το προγραμματικό σχέδιο – που ενέκρινε η Χανιώτικη κοινωνία το 2010 με ορίζοντα 8ετίας – διασφαλίζοντας έτσι την δημιουργική πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για τα Χανιά και τα επόμενα χρόνια.

Με σχέδιο και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με ανανεωμένο, πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από νέα ικανά πρόσωπα από όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους, απ’ όλες τις ηλιακές ομάδες, έξω και πέρα από κομματικές ή πολιτικές τοποθετήσεις, και με πολύτιμο οδηγό την εμπειρία που αποκτήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, απευθυνόμαστε εκ νέου σε κάθε πολίτη των Χανίων και ζητάμε τη στήριξη του.

Επιδίωξη μας είναι να μας στηρίξει η κοινωνία και όχι τα κόμματα, ούτε οι παράγοντες και τα συμφέροντα. Γι’ αυτό ζητάμε τη στήριξη όλων εσάς, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και τα έργα που έχουμε σχεδιάσει και που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για να διαμορφώσουμε μαζί τις συνθήκες για ένα Δήμο πρωτοπόρο σε όλα τα επίπεδα, αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο, που θα θέτει στο επίκεντρο της λειτουργίας και της δράσης του το συμφέρον όλων των δημοτών και τη βελτίωση της καθημερινότητας τους, όπως προσπαθήσαμε, μέχρι και σήμερα, να κάνουμε.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Θέλουμε μαζί μας καθέναν από εσάς που νοιάζεται ειλικρινά για το καλό του τόπου μας και που συμμερίζεται το όραμα και την προσπάθεια μας για ένα Δήμο σύγχρονο, πρωτοπόρο και ανθρώπινο, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και κυρίως χωρίς κομματικές αποχρώσεις.

Γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι τα Χανιά.

Οι εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 είναι εξαιρετικά κρίσιμες καθώς θα καθορίσουν αν αυτή η δημιουργική πορεία που ξεκίνησε το 2011 θα συνεχιστεί ή αν εν τέλει τα Χανιά θα επιστρέψουν στο παρελθόν της στασιμότητας και της αδράνειας. Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι εκλογές αυτές έχουν καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. Δεν ψηφίζουμε κόμματα, ούτε ιδεολογίες.

Η ψήφος μας δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας αλλά ευθύνης. Στις εκλογές αυτές, αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Ψηφίζουμε για εμάς κι αυτούς που αγαπάμε. Επιλέγουμε τους ανθρώπους εκείνους που μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα των πολιτών και να εγγυηθούν την ανάπτυξη του «Μητροπολιτικού» Δήμου των Χανίων. Επιλέγουμε ανθρώπους της δράσης και όχι της αντίδρασης.

Το στοίχημα είναι μεγάλο…

ΜΑΖΙ μπορούμε να το κερδίσουμε. Για να διαμορφώσουμε τα Χανιά που μας αξίζουν. Το χρωστάμε στον τόπο μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Προσωπική δέσμευση μου να συνεχίσω, με όλες μου τις δυνάμεις, την εργώδη προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να γίνουν τα Χανιά δύναμη δημιουργίας και ανάπτυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
ΜΑΖΙ μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γιατί η δύναμη των Χανίων, είναι η δύναμη των πολιτών της. Είστε όλοι εσείς…»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook