\”Ο Περιφερειάρχης που θα εκλεγεί πρέπει να είναι Περιφερειάρχης Κρήτης και όχι Ηρακλείου\”, σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ΚΥΔΩΝ και στον δημοσιογράφο Μάριο Παρασχάκη, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό \”Κρήτη Μπορούμε\”, κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι μόνο μέσα από συλλογική δουλειά, χωρίς τοπικιστικούς διαχωρισμούς, μπορεί η Περιφέρεια Κρήτης να διεκδικήσει αυτό που τους αναλογεί, υπενθυμίζοντας ότι η συνεισφορά της κρητικής οικονομίας στο ΑΕΠ της χώρας, είναι υψηλή σε σχέση με τον πληθυσμό του νησιού, παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στη χρηματοδότηση που λαμβάνει η Κρήτη για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ.Μαρκογιαννάκης, σημείωσε ότι στόχος της Περιφέρειας Κρήτης θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη που θα έχει διάρκεια και για αυτό θα πρέπει να επενδύσουμε στους δύο βασικούς πυλώνες που στηρίζουν την αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης, τον τουρισμό δηλαδή και τον αγροτικό τομέα.

Έχοντας ο ίδιος μεταπτυχιακές σπουδές στον τουριστικό κλάδο, τόνισε την ανάγκη η Κρήτη να μεριμνήσει για τη βελτίωση των υποδομών, φροντίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, σε μια εποχή που όπως φαίνεται το τουριστικό ρεύμα προς το νησί αυξάνεται.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο κ. Μαρκογιαννάκης, εκπροσωπώντας τη νέα γενιά πολιτικών, σημείωσε ότι αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο η ενασχόλησή του με την πολιτική και στοχεύει στο να κάνει τους νεους ανθρώπους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά.

Δείτε βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Μαρκογιαννάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook