Ο Γιάννης Χατζάσκος είνα κατ\’ επάγγελμα αγρότης. Είναι από τους λίγους υποψηφίους καθαρόαιμους από αυτό το κλάδο που δηλώνει ότι:

\”Είναι μια απόφαση που πήρα πριν από αρκετά χρόνια συνειδητά και είμαι και περήφανος γι’ αυτή μου την επιλογή.Έχω ενταχτεί σε πρόγραμμα νέων αγροτών και είμαι ένας από τους χιλιάδες αγρότες που έχει ο νομός Ηρακλείου.

Γνωρίζοντας τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν όλα αυτά τα χρόνια και τις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες των τελευταίων χρόνων που έχουμε υποστεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πιστεύω ότι η συμμετοχή αγροτών είναι απαραίτητη για τα δεδομένα του νομού Ηρακλείου.

Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για πάρα πολλά θέματα και παράλληλα είναι υποχρεωμένη να διεκδικεί και να βρίσκει τρόπους επίλυσης προβλημάτων. Επιπλέον, πρέπει επιτέλους να παντρέψουμε την παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντωνμε τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού μας και το ρόλο του κουμπάρου τον έχει η Περιφέρεια. Οι συνάδελφοί μου παραγωγοί των προϊόντων αυτών πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και ότι πάντα τα πράγματα εξελίσσονται. Το ότι ο αριθμός των επισκεπτών τουριστών στο νησί μας είναι συνεχώς αυξανόμενος τα τελευταία χρόνια , πρέπει να μας κάνει να αισιοδοξούμε, γιατί αυξάνεται η ζήτηση για κατανάλωση.

Εμείς λοιπόν οφείλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα και να δούμε πώς θα αυξήσουμε την παραγωγή. Οι ξενοδόχοι από τη μεριά τους πρέπει να υποστηρίξουν τα τοπικά μας προϊόντα καιόπως προσφέρουν στα τουριστικά τους πακέτα ΗΛΙΟ-ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ-ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡφΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, έτσι πρέπει να βάλουν σε αυτό το πακέτο τα τοπικά αγροτο-κτηνοτροφικά προϊόντα μέσα από τον όρο «Κρητική Διατροφή/Δίαιτα».

Για παράδειγμα, σε έναν τουρίστα-επισκέπτη από την Ολλανδία έχει συμβεί να του προσφέρουμε ολλανδικό τυρί , επειδή ενδεχομένως είναι πιο φθηνό από το δικό μας. Αυτό δεν έχει νόημα και δεν μας πάει και μακριά. Είναι τέτοια η υψηλή ποιότητα που μπορούμε να έχουμε στα κρητικά μας προίόντα, ώστε απαραίτητα πρέπει να συμπεριληφθούν στο τουριστικό προϊόν που παρέχεται .\”

Σοφές κουβέντες απ τον υποψήφιο του Σταύρου Αρναουτάκη, που πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά…το σχόλιο της στήλης.

Κ.Σ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook