Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου στην ανάγκη ανακούφισης και υποστήριξης των 100 περίπου μεταναστών (δείτε εδώ), που φιλοξενούνται προσωρινά στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο Δήμος Ηρακλείου για μία ακόμη φορά έδειξε την κοινωνική ευαισθησία με την οποία χειρίζεται θέματα ανθρωπιστικής ανάγκης και φρόντισε για τα καθημερινά γεύματα των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας έως ότου γίνει δυνατή η μεταστέγασή τους σε καταλληλότερες υποδομές. Ταυτόχρονα εξασφάλισε είδη πρώτης ανάγκης (γάλα, πάνες κ.α. ) για τα βρέφη, που βρίσκονται μεταξύ των μεταναστατών.
Στο χώρο φιλοξενίας τους βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Δέσποινα Συγγελάκη, οι οποίοι συνομίλησαν μαζί τους και κατέγραψαν τις ανάγκες, στις οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Ως Δημοτική Αρχή, δήλωσε ο κ. Κουράκης, με σταθερή την πεποίθηση ότι απέναντι στην διαπιστωμένη ανθρώπινη ανάγκη οφείλουμε να στεκόμαστε με κοινωνική ευαισθησία και να αντιδρούμε με άμεσα αντανακλαστικά, συμβάλουμε στην αξιοπρεπή διαβίωση αυτών των ανθρώπων.