Στη πλατείας της Σπλάντζιας πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης παρουσία πλήθους κόσμου.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: "ΚΡΗΤΗ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ".

Ομιλητές της εκδήλωσης ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γιώργος Αγοραστάκης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

Κοινός τόπος τόπος των ομιλητών υπήρξε η βεβαιότητα της νίκης.

""Βαδίζουμε στις εκλογές μ’ αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Τα μηνύματα που δεχόμαστε είναι μηνύματα νίκης. Η προεκλογική μας καμπάνια μας έδειξε ότι οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι κοντά μας, επιδοκιμάζουν τις θέσεις κι αποδοκιμάζουν τις μνημονιακές πολιτικές", είπε χαρακτηριστικά ο κος Αγοραστάκης

Από την πλευρά του ο κος Δραγασάκης μίλησε για το διακύβευμα των εκλογών:

Tην «επόμενη μέρα» θα ληφθούν αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της Κρήτης για τα επόμενα 50 χρόνια. Αποφάσεις που θα δεσμεύσουν όχι μόνο τη ζωή μας, αλλά και των παιδιών και των εγγονιών μας.

Η σημασία λοιπόν αυτών των εκλογών είναι υπέρτερη κάθε προηγούμενων. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και κάθε πολίτης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Κανείς σήμερα μετά από όσα έχουν συμβεί, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έμαθε, ή δεν ήξερε.Οι υποψήφιοι της συγκυβέρνησης έρχονται σήμερα να ξανασώσουν την Κρήτη φορώντας τώρα τη τήβεννο του «αυτοδιοικητικού». Ποιοι; Αυτοί που σαν υψηλά κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, ψήφισαν και υπέγραψαν τα πάντα.

Αυτοί που στην συνέχεια ήρθαν σαν αυτοδιοίκηση να τα εφαρμόσουν, να τα υπηρετήσουν πιστά χωρίς ν’ αντιδράσουν ποτέ και για τίποτα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πάει μαζί, είναι ένα πράγμα, πάει πακέτο και πάνω και κάτω. Και στην Κυβέρνηση και στις Περιφέρειες. Υποκρίνονται σήμερα τους αντιπάλους. Υποκρίνονται και κρύβουν το πραγματικό τους πολιτικό πρόσωπο μέχρι να περάσουν τις εκλογές.

Απευθυνόμενοι δ΄υμών στους πολίτες… τους λέμε.
Θα αφήσετε την Κρήτη σ΄ αυτά τα χέρια ή θα πάρετε την ευκαιρία που δίνουν οι εκλογές για να βάλουμε ένα τέλος στον κατήφορο; Να βγούμε έξω από το τέλμα που μας έβαλαν.
Εμείς είμαστε εδώ. Δεν είμαστε μια κίνηση εναντίωσης και διαμαρτυρίας, αλλά μια κίνηση ανατροπής και δημιουργίας. Φιλοδοξούμε μαζί να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο για την Κρήτη, που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο που βιώνουμε.
Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο κατήφορο. Να σταματήσει η Κρήτη να γεμίζει ανέργους, χρεοκοπημένους, απόκληρους, ερείπια νοσοκομείων, σχολείων, επιχειρήσεων, μαγαζιών και δικαιωμάτων.

Αν η Κρήτη πατήσει ξανά στα πόδια της τότε μπορούμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε με άλλο ορίζοντα. Να κοιτάμε την ανάπτυξη αλλά πάντα προσηλωμένοι στα ίδια κριτήρια: τις ανάγκες των ανθρώπων και του τόπου, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισορροπημένης ανάπτυξη του νησιού.

Μπορούμε να στηριχτούμε στα πλεονεκτήματα της Κρήτης. Μπορούμε να ανασυγκροτήσομε την οικονομία μας. Μπορούμε να αναδιοργανώσαμε την πρωτογενή μας παραγωγή.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξομε τις ιδέες και το πρόγραμμα που έχουμε επεξεργαστεί και προωθούμε για μια άλλη πορεία της Κρήτης, για μια άλλη Κρήτη.

Όπως ήρθαν τα πράματα, ο πολιτικός μας χώρος είναι η μόνη ρεαλιστική ελπίδα να μπει τέλος στην καταστροφή και να ανοίξει ο δρόμος για εναλλακτικές πολιτικές.

Μας ξέρετε καλά. Είμαστε παντού όπου οι αγώνες και οι αγωνίες των εργαζομένων έψαχναν το δίκιο τους, τη ζωή τους, το μέλλον των παιδιών τους. Έχομε υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση σ’ όλα τα επίπεδα. Στα Χανιά μιλάνε τα έργα μας, μιλάνε και οι σχέσεις μας. Έχομε δοκιμαστεί και σε δύσκολες καταστάσεις,

Δεν χρωστάμε σε κανένα, παρά μόνο σε σας. Δεν μας κρατά κανείς κι από πουθενά. Είμαστε καθαροί και αποφασισμένοι.

Σας καλούμε να 'ρθετε μαζί μας, να τραβήξαμε μπροστά σε μια νέα πορεία προς το μέλλον. Να ανατρέψομε τη ζοφερή κατάσταση που μας έχει κυκλώσει.
Σας καλούμε την Κυριακή να κάνομε το πρώτο βήμα, υπερψηφίζοντας τη Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης."

Flashnews.gr