Νέα κυβέρνηση, με άλλον πρωθυπουργό από την παρούσα Βουλή θα πρέπει να υπάρξει μόνον εφόσον το θέλουν τα κόμματα, αλλιώς θα μοιάζει με αποστασία.

Τα παραπάνω δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο παράδειγμα του κ. Παπανδρέου ο οποίος, όπως είπε δεν θα έπρεπε να παραιτηθεί αν δεν το ήθελε ο ίδιος, ενώ ερωτηθείς γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν επέλεξε τον ίδιο ως πρωθυπουργό, αντί των κ.κ Κακλαμάνη, Πετσάλνικου και Παπαδήμου, άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να υπήρξε τέτοια σκέψη.

«Θα δούμε, ίσως δεν ξέρετε όλα τα γεγονότα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, είπε ότι είναι «παρών μόνο όταν χρειάζεται και μόνο όσο χρειάζεται» και πρόσθεσε ότι έκανε ένα τεράστιο χαμαλίκι ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

«Εγώ προσπαθούσα να κάνω τη δουλειά και με συγχωρείτε, αλλά έκανα ένα τεράστιο χαμαλίκι ως Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και στην κυβέρνηση Παπανδρέου και στην κυβέρνηση Παπαδήμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, μάλιστα ότι αν κάποιος στήριξε μέχρι τέλους τον κ. Παπανδρέου ήταν ο ίδιος, ενώ πολλά στελέχη, ακόμα και υπουργοί τον πρόδωσαν, αναφέροντας τα ονόματα της Λ. Κατσέλη, του Χ. Καστανίδη, του Π. Κουρουμπλή, του Οδ. Βουδούρη, της Σ. Σακοράφα.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε εκ νέου σήμερα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «χυδαιολογεί» σε βάρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι παράταξη είναι όχημα διαμαρτυρίας», προσθέτοντας ότι «κάνει μόνος του» εξωτερική πολιτική.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη Ρωσία χωρίς να συνεννοηθεί με το υπουργείο εξωτερικών και την κυβέρνηση, σημειώνοντας μάλιστα πως αυτά γίνονται μόνο στη Συρία.

Τέλος, όσον αφορά στο παρασκήνιο της κρίσιμης Συνόδου των Καννών, είπε ότι όσα έγιναν, «το ξέρουμε πάρα πολύ καλά όσοι ήμασταν παρόντες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει, «γιατί οφείλει ιστορικά να μιλήσει. Και θα πούμε όλη την αλήθεια».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook