Λίγο πριν από την έναρξη των Πανελλήνιων Εξετάσεων είναι σύνηθες φαινόμενο να αδειάζουν τα σχολεία και να γεμίζουν τα φροντιστήρια, μιας και οι μαθητές πιστεύουν ότι έτσι θα προετοιμαστούν καλύτερα.

Οι περισσότεροι μαθητές κάνουν χρήση των αδικαιολόγητων απουσιών τους, με αποτέλεσμα οι τάξεις της Γ΄ Λυκείου στα σχολεία να μένουν χωρίς μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο 5ο Λύκειο Πετρούπολης από τους 42 μαθητές κάθε τμήματος της Γ΄ Λυκείου, στην τάξη βρίσκονται μόνο 14, ενώ σε σχολείο της Αργυρούπολης, βρέθηκαν μόνο πέντε μαθητές σε μια τάξη.

Για το λόγο αυτό στελέχη της εκπαίδευση έχουν καταθέσει στον υπουργό Παιδείας πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι 50 αδικαιολόγητες απουσίες που μπορούν να κάνουν οι μαθητές όλο τον χρόνο, να κατανεμηθούν ανά μήνα του συνολικού έτους, ώστε οι μαθητές να μην κρατούν τις μέρες για το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Από την άλλη οι γονείς, σε καιρό κρίσης γονατίζουν οικονομικά για να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, αφού πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα μπορέσουν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου 2.500 οικογένειες, δαπανούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε φροντιστήρια κάθε χρόνο.

Ήδη εγγραφές σε φροντιστήρια έχουν ξεκινήσει μαθητές της Α΄ Λυκείου, αφού μετά τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα είναι πιο δύσκολες οι συνθήκες των εξετάσεων.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook