Ικανοποιητική είναι η προσέλευση των εκλογικών αντιπροσώπων (δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι), στα εκλογικά τμήματα της Κρήτης, μια ημέρα πριν την έναρξη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη, γενική διευθύντρια της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Χρύσας Ελευθερίου, τα εκλογικά τμήματα στα οποία έχουν δώσει το παρόν εκλογικοί αντιπρόσωποι αγγίζουν το 85%, ποσοστό που για την ώρα είναι ικανοποιητικό ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι την ημέρα των εκλογών τα πάντα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα προκύψουν προβλήματα, τουλάχιστον όσον αφορά την παρουσία των δικαστικών αντιπροσώπων.

Ανά  Περιφερειακή Ενότητα ισχύουν τα εξής:

Στο Ηράκλειο από τα 575 τμήματα, στα 489 έχουν εμφανιστεί εκλογικοί αντιπρόσωποι, δηλαδή σε ποσοστό 85%. Στα Χανιά, το ποσοστό αγγίζει το 97% ( 329 από 338 τμήματα), στο Ρέθυμνο το 74% (151 από τα 204 τμήματα) ενώ στο Λασίθι μόλις το 63% (110 από τα 174 τμήματα).

Υπενθυμίζεται οτι τις περασμένες ημέρες είχε προκληθεί αναστάτωση στους δικαστικούς κύκλους, για το ύψος της αποζημίωσης που ορίζει ο νόμος για τους εκλογικούς αντιπροσώπους και μάλιστα υπήρξαν και προειδοποιήσεις ότι δεν θα εμφανιστούν σε εκλογικά τμήματα.

Κάτι τέτοιο φαίνετια ότι δεν πρόκειται να ισχύσει στην Κρήτη και μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι δηλώνουν ευχαριστημένοι με τον τρόπο που προετοιμάζεται η εκλογική διαδικασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook