Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου με τους Προέδρους και μέλη των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων Κρήτης καθώς και των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν:

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης, ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Δημήτρης Κορναράκης, η Οργανωτική Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Τζοτζολάκη Όλγα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Νικολιδάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Πεπονής Μανώλης, η Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου και Γεν. Γραμματές Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου κ. Μαρκάκη- Φαζού Μαρία, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου κ. Αρετίνης, ο Γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου κ. Κοκολάκης και το μέλος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας κ. Σαμπροβαλάκη Καλλίοπη.

Στη συνάντηση του Υφυπουργού κ. Κεγκέρογλου με την ηγεσία των Εργατικών Κέντρων και των Σωματείων των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν κυρίων θέματα που αφορούν την τουριστική δραστηριότητα και τους εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν τα ζητήματα των ελέγχων, του ταμείου ανεργίας και των συμβάσεων.

Αναλυτικά:

1.Για τα θέματα των ελέγχων
• Έλεγχος για την εφαρμογή της νομοθεσίας με περεταίρω ενεργοποίηση του ΣΕΠΕ
• Πάταξη της αδήλωτης εργασίας
• Πάταξη της καταστρατήγησης του νόμου για την μαθητεία
2.Ταμείο Ανεργίας

• Προσαρμογή του ταμείου ανεργίας στα δεδομένα της νέας χρονιάς
• Κατοχύρωση της καταβολής του επιδόματος

3.Συλλογικές διαπραγματεύσεις

• Συλλογικές διαπραγματεύσεις και επεκτασιμότητα των συμβάσεων αφού όπως κατήγγειλαν πολλοί εργοδότες δεν καταβάλουν τα νόμιμα ούτε μέσω ατομικών συμβάσεων

Ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την αναλυτική ενημέρωση για τα θέματα που τους απασχολούν, τους ενημέρωσε για τη συνεργασία που ξεκίνησε ως Υφυπουργός και ως Υπουργείο με το ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) στο πλαίσιο της οποίας έχει τεθεί ως προτεραιότητα ο Κοινωνικός Διάλογος και η θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Κεγκέρογλου δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ για όλα τα θέματα αρμοδιότητας του και δεσμεύθηκε επίσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ταμείου ανεργίας και της απρόσκοπτης καταβολής του επιδόματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook