Δεκάδες μαθητές φροντιστηρίου της Αθήνας που εμπλέκεται στην υπόθεση της αποστολής με SMS των απαντήσεων σε θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων κινδυνεύουν όχι μόνο να μηδενιστούν τα γραπτά τους, αλλά και να βρεθούν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει – κατόπιν Εισαγγελικής εντολής –  το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τουλάχιστον 18 μαθητές έλαβαν τις απαντήσεις των θεμάτων στα μαθήματα «Μαθηματικά» και «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων», με SMS που τους εστάλησαν από τρεις καθηγητές φροντιστηρίου.

Μιλώντας στις αστυνομικές Αρχές, οι τρεις καθηγητές ισχυρίστηκαν ότι σκοπός τους δεν ήταν η παραβίαση του αδιάβλητου των εξετάσεων, αλλά η ενημέρωση των μαθητών που αγωνιούσαν για το πως έγραψαν.

Την Δευτέρα αναμένεται να ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, 100 μαθητών, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τη λίστα του φροντιστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως , στις 10.04 της 18ης του μήνα, ένας μαθητής σε εξεταστικό κέντρο του Γαλατσίου, ζήτησε να πάει στην τουαλέτα για σωματική του ανάγκη, αλλά κατά την επιστροφή του ένας από τους καθηγητές παρατήρησε ότι από την τσέπη του προεξείχε κάτι. Όταν τον έψαξε, διαπίστωσε πως ήταν κινητό τηλέφωνο.

Ο καθηγητής, ανοίγοντας το τηλέφωνο, είδε ότι υπήρχε sms με τις απαντήσεις στο πρώτο θέμα του διαγωνίσματος. Όταν ερωτήθη ο μαθητής, από πού εστάλη το συγκεκριμένο μήνυμα στο τηλέφωνό του, απάντησε ότι προερχόταν από το φροντιστήριο, στο οποίο πήγαινε.

Ως εκ τούτου, ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στην Ασφάλεια Αττικής και κατήγγειλε το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολούθως, ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, η οποία διέταξε προφορικά τη διενέργεια προανάκρισης για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αδίκημα.

Την Παρασκευή (20/5) , κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, ξεκίνησε έρευνα στο φροντιστήριο, όπου βρέθηκε κατάσταση μαθητών, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος μαθητής. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικοί υπολογιστές και αρχεία που θα εξεταστούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook