Η διασκέδαση μετά τη δύση του ηλίου για πολλούς σημαίνει κατανάλωση αλκοόλ και ξέφρενος χορός.
Οι λάτρεις των ταξιδιών ωστόσο, γνωρίζουν ότι η εξερεύνηση νέων τόπων και εμπειριών δε σταματά μετά το ηλιοβασίλεμα.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις συναρπαστικότερες εμπειρίες που θα μπορούσε να ζήσει κάποιος… όταν πέφτει το σκοτάδι:

1. Βόρειο Σέλας

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο της Γης ο ουρανός μετατρέπεται σε ένα πολύχρωμο τοπίο. Το Βόρειο Σέλας είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα που μπορεί να θαυμάσει κάποιος στη Γη.

\"\"

Οι ιριδισμοί στον ουρανό των περιοχών που βρίσκονται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο αφήνουν τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

2. Νότιο Σέλας

\"\"

Το αντίστοιχο φαινόμενο… στη νότια εκδοχή του, λαμβάνει χώρα ανάμεσα στο Μάρτιο και Σεπτέμβριο στο νότιο ημισφαίριο της Γης. Μερικές περιοχές στις οποίες έχει κανείς την ευκαιρία να το απολαύσει είναι η Ushuaia της Αργεντινής, τα νησιά Φώκλαντ ή το νησί Stewart στη Νέα Ζηλανδία.

3. Καγιά με… βιοφωταύγεια

\"\"

Τα νερά της Laguna Grande στη βορειοανατολική γωνιά του Πουέρτο Ρίκο είναι γεμάτα με μικροοργανισμούς… που μετατρέπουν τη νύχτα σε ένα μαγευτικό σκηνικό, χάρη στο φαινόμενο της βιοφωταύγειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας smh.com.au. Η βόλτα με το καγιάκ θα σας μείνει αξέχαστη.

4. Ρομαντική βαρκάδα… (όχι κάτω από τ’ αστέρια πάντως)

\"\"

Στις σπηλιές της λίμνης Te Anau στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας θα ζήσετε ένα μοναδικό φαινόμενο. Τι θα λέγατε για μια ρομαντική βαρκάδα… κάτω από φωσφορίζοντα σκουλήκια, που βρίσκονται στο ταβάνι μιας σπηλιάς; Όσο πιο σκοτεινά, τόσο πιο φωτεινά…

5. Η άγρια ζωή μέσα από τη νυχτερινή όραση

\"\"

Στο Εθνικό Πάρκο Nightcap κοντά στο Byron Bay η ζωή «ζωντανεύει» όταν πέφτει η νύχτα. Παρακολουθήστε με ειδικά κιάλια νυχτερινής όρασης την άγρια φύση στα πιο σκοτεινά της σε μια μοναδική εμπειρία ζωής.

6. Νυχτερινά αερόστατα

\"\"

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Saga International Balloon Festival στην Ιαπωνία, μόλις δύσει ο ήλιος, ξεκινά ένα από τα πιο συναρπαστικά θεάματα. Αερόστατα γεμίζουν το νυχτερινό ουρανό. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στα τέλη Οκτώβρη-αρχές Νοέμβρη κάθε χρόνο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook