Την ευχή, ο Εργοτέλης του χρόνου να βρίσκεται στη θέση του Ολυμπιακού Βόλου και να παίρνει μέρος στα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας, εξέφρασε ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο μακροβιότερος προπονητής σε πάγκο ομάδας που αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια, μίλησε στον «Κόσμο του Επενδυτή», για τη νέα αγωνιστική περίοδο, τις κινήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει από τους «κιτρινόμαυρους» όσον αφορά τη στελέχωση του ρόστερ τους, αλλά και για τους στόχους τους στο επόμενο πρωτάθλημα. 
Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Καραγεωργίου
-Υπάρχει συνταγή για να παραμείνει ένας προπονητής στην ίδια ομάδα για πολλά χρόνια;
«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι τα αποτελέσματα. Αν ο στόχος που θέτεις έχει αποτελέσματα, τότε είναι φυσιολογικό να συνεχίζεται μια συνεργασία. Ο Εργοτέλης έχει μια φιλοσοφία ανάμεσα στους προπονητές και τους παράγοντες που μου ταιριάζει. Έχω δουλέψει με τους κ. Τζώρτζογλου – Σουλτάτο και Παπουτσάκη και διέκρινα το ίδιο ακριβώς πράγμα. Εμπιστοσύνη και στήριξη στον προπονητή, ακόμα και αν κάνει λάθη. Αποφυγή αποφάσεων πανικού και κοινή συζήτηση για να λυθεί το όποιο πρόβλημα μέσα από δουλειά».
-Υποθέτω, όμως, πως δεν είστε άνθρωπος των αλλαγών…
«Ακριβώς. Τόσο σαν ποδοσφαιριστής, όσο και σαν προπονητής δεν έκανα πολλές αλλαγές. Όταν ανέλαβα για πρώτη φορά τον Εργοτέλη, δεν το έκανα για ένα συμβόλαιο, αλλά είχα στο μυαλό μου να δουλέψω και να δημιουργήσω μια κατάσταση».
-Είστε, πάντως, από τους τυχερούς που έχουν δίπλα τους μια δυνατή διοίκηση…
«Ο κ. Παπουτσάκης είναι ένας άνθρωπος που αποφεύγει τις υπερβάσεις για να εντυπωσιάσει. Κάνει πράγματα μέχρι εκεί που μπορεί. Βάζει το χέρι στην τσέπη μέχρι εκεί που φτάνει. Ήδη έχουμε αρχίσει τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς και κάνουμε τα πλάνα μας γνωρίζοντας πως σε σχέση με πέρυσι θα υπάρχει μια σχετική μείωση στο μπάτζετ. Αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει την οργάνωσή μας».
-Αυτό σημαίνει πως ο Εργοτέλης της νέας χρονιάς θα έχει περισσότερους νεαρούς ποδοσφαιριστές;
«Όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμαι με τα τμήματα υποδομής, με στόχο να βάζω στην πρώτη ομάδα νεαρούς. Πέρυσι, από τους 26 παίκτες, οι 6 ήταν νεαροί. Του χρόνου, σε ένα ρόστερ 26-28 ποδοσφαιριστών, θέλουμε οι 10 να είναι νεαροί. Να μπαίνουν σιγά σιγά στο κλίμα και στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας».
-Ο στόχος της επόμενης χρονιάς ποιος είναι;
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε σταθερά βήματα. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι δύσκολα και μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές οι ομάδες από τη μέση και κάτω παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Εμείς θέλουμε να σωθούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα και μετά να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι στη βαθμολογία σε σχέση με αυτή τη χρονιά».
-Όλα αυτά τα χρόνια ποιος ήταν ο καλύτερος Εργοτέλης;
«Ο φετινός, μόνο που από την ομάδα έλειπαν οι παίκτες των αντεπιθέσεων και το στοιχείο εκείνο για να κερδίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Φέτος δεν κερδίσαμε καμία μεγάλη ομάδα. Φτάσαμε στα όριά μας και διεκδικήσαμε μέχρι τέλους τη συμμετοχή μας στα play off, αλλά χάσαμε άδικα εντός έδρας στο κρίσιμο ματς με την ΑΕΚ».
-Βλέποντας τα play off και την εικόνα των τεσσάρων, αξίζατε μια θέση;
«Ζηλεύω, δεν σας το κρύβω. Ωστόσο, οι ομάδες που παίρνουν μέρος στα play off το κατάφεραν με την αξία τους. Μακάρι να είμαστε εμείς του χρόνου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook