Την βόμβα των “κόκκινων” δανείων προσπαθούν να εξουδετερώσουν οι τράπεζες, με σκοπό, να αντιμετωπίσουν τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ειδικά στο μέτωπο των στεγαστικών, όπου σε καθυστέρηση τελούν 22 δισ. από το σύνολο των 71 δισ. Ευρώ, πληροφορίες της Realnews, αναφέρουν ότι οι τραπεζίτες έχουν έρθει σε άτυπη συμφωνία κυρίων, “προκειμένου κανένας να μη χάσει το σπίτι του και να μην πουληθούν μαζικά χαρτοφυλάκια σε ξένα distress funds”.

“Στα στεγαστικά, για όσους το σπίτι είναι πρώτη κατοικία, οι ρυθμίσεις εφεξής θα είναι αποτελεσματικές. Ακόμη και με λίγα ευρώ εν είδει ενοικίου για όσα χρόνια ο δανειολήπτης είναι πιεσμένος οικονομικά. Δεν αποκλείεται σ\’ αυτές τις περιπτώσεις και «κούρεμα» του δανείου στο τέλος της ρύθμισής, σημειώνει στην Realnews υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας.

“Υπάρχουν δανειολήπτες που έχουν χρόνια να περάσουν από την τράπεζα. Εαν δεν διαθέτης περιουσία, δεν μπορεί η τράπεζα να διεκδικήσει κάτι. Πόσο μάλλον στην περίπτωση που δεν υπάρχει εισόδημα”, τονίζει.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook