Ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα, όπου έκλεισαν οι κάλπες, η εκλογική διαδικασία για τον α\’ γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Στη Κρήτη, εκτός από ορισμένα παρατράγουδα, όλα κύλησαν ομαλά και τα όποια ζητήματα παρουσιάστηκαν, αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη, γενική διευθύντρια της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Χρύσας Ελευθερίου, δεν υπήρξαν προβλήματα που να διακόψουν την ομαλή ροή της εκλογικής διαδικασίας.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η χαμηλή προσέλευση  μελών εφορευτικών επιτροπών ενώ υπήρξαν περιπτώσεις εκλογικών τμημάτων όπου δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο υπήρξαν 50 τμήματα στα οποία απουσίαζαν από 1 έως 4 μέλη εφορευτικών επιτροπών. Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, φρόντισε ώστε να αντικατασταθούν, ειδικά για το δύσκολο έργο της καταμέτρησης που θα ακολουθήσει.

Την ίδια εικόνα για το πως εξελίχτηκε η εκλογική διαδικασία σχημάτισε και η προϊσταμένη Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Χρυσούλα Κουναλάκη, η οποία τόνισε ότι η συνεργασία με τους εκλογικούς αντιπροσώπους ήταν πολύ καλή.

Η  Αντιπεριφέρεια Χανίων, δέχτηκε βροχή τηλεφωνημάτων καθώς αρκετοί εκλογικοί αντιπρόσωποι (δικαστικοί, δικηγόροι) δεν είχαν προλάβει να ενημερωθούν για τη διαδικασία και υπήρξαν απορίες όπως για το αν αυτήν την Κυριακή ψηφίζουν ετεροδημότες κτλ.

Οι ανάγκες σε εκλογικό υλικό καλύφτηκαν άμεσα και όπου υπήρξε κίνδυνος να εμφανιστούν ελλείψεις, αυτός απεφεύχθη.

Σύμφωνα με την κ. Χρυσούλα Κουναλάκη, τα πρώτα αποτέλεσματα αναμένονται μετά τις 8 το βράδυ.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook