Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στα αποτελέσματα των δεκατριών περιφερειών της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι οι επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσουν δείγμα για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου δεδομένου ότι η άθροιση των ψήφων των υποψηφίων θα οδηγήσει σε σημαντικά συμπεράσματα.

Ωστόσο, υπάρχει και μερίδα αναλυτών που αναφέρει ότι ακόμα και αν συμβεί η έκπληξη στην αυτοδιοίκησης, δεν βλέπουν κάποιο κίνδυνο αφού οι υποψήφιοι δεν συνδέονται ως επιλογή με τα κόμματα, αλλά με το πρόσωπο της περιοχής του ψηφοφόρου. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι οι περισσότεροι ξένοι επενδυτικοί οίκοι παραμένουν θετικοί και long για την Ελλάδα και τις μετοχές των εισηγμένων, παρά τις όποιες σκέψεις για αστάθεια.

Οι προσδοκίες

Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει η εκτίμηση ότι θα βγει πρώτη ή ο υποψήφιος της θα περάσει στον δεύτερο γύρο σε τουλάχιστον οκτώ περιφέρειες: Ηπειρο, Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Ιόνιο, Στερεά Ελλάδα, ενώ “παλεύει” για τη Δυτική Ελλάδα. Σχετικά με τις μεγάλες πόλεις η κατάσταση δυσκολεύει για την Νέα Δημοκρατία και ειδικά για την Αθήνα θα είναι ντέρμπι.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook