Εγκαινιάστηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου το 15ο νηπιαγωγείο Χανίων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

 Οι λιλιπούτιοι μαθητές, δεν χωρούσαν στο υπεράριθμο 15ο νηπιαγωγείο Χανίων και περίμεναν, προκειμένου να δημιουργηθεί παράρτημα του νηπιαγωγείου, το οποίο άνοιξε στις 11του μήνα.

Με δηλώσεις τους, στο flashnews.gr τόσο ο Προιστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλίας Ποντικάκης, όσο και η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, Ντίνα Κληρονόμου, αναφέρθηκαν στην έλλειψη σχολικής στέγης, υποστηρίζοντας πως:

\”Είναι αδήριτη ανάγκη να βρεθούν ελεύθεροι χώροι στα Χανιά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Δεν υπάρχουν οικόπεδα για την δημιουργία Νηπιαγωγείων, στις περιοχές της Χαλέπας, στον Άγιο Ιωάννη και αλλού. Φέτος, περίπου 350 νήπια γράφτηκαν στο νηπιαγωγείο.\”

Το παράδοξο, είναι ότι το παράρτημα του 15ο νηπιαγωγείο στεγάζεται στο χώρο ενός πρώην καφενείου.Ο χώρος μπορεί να μην είναι ο πλέον κατάλληλος, ωστόσο, ήταν η μοναδική λύση.

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Φώτης Ποντικάκης, τόνισε ότι:
 
\”Εμείς είχαμε προτείνει την αξιοποίηση του χώρου του παλιού Νοσοκομείου, προκειμένου να στεγαστεί ένα Νηπιαγωγείο, καθώς και στο χώρο της Ρεγγίνας, ωστόσο αντί για σχολείο έγινε πάρκινγκ.\”

Από την επόμενη σχολική περίοδο, το παράρτημα του 15ου νηπιαγωγείου, θα λειτουργεί αυτόνομα ως 38ο νηπιαγωγείο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook