Δηλώσεις του Στέλιου Ορφανού υποψήφιου περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για το αποτέλεσμα του Α’ γύρου:

«Η αύξηση του ποσοστού της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Κρήτη, σε σχέση με τα ποσοστά του ΚΚΕ το 2012, είναι ένα μικρό θετικό βήμα.

Δεν είναι αντίστοιχο ούτε με την οξύτητα των προβλημάτων που προκάλεσε στο λαό η αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης και η εφαρμογή της από Δήμους και περιφέρειες, ούτε με την ανάγκη ξεσηκωμού για τα προβλήματα που έρχονται μετά τις εκλογές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που δούλεψαν μαζί μας και μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους.

Το βήμα του πρώτου γύρου είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί την επόμενη Κυριακή, με σημαντική ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, της μόνης δύναμης που λέει καθαρά πως ο λαός πρέπει να παλέψει και να σπάσει τα δεσμά της ΕΕ.

Θεωρούμε αρνητικό για το λαό της Κρήτης, το γεγονός ότι στον Α’ γύρο, οι δύο συνδυασμοί του παλιού δικομματισμού και της τωρινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – και οι αντίστοιχοι δημοτικοί συνδυασμοί – συγκέντρωσαν στην Περιφέρεια αρκετά μεγάλα ποσοστά, σε σχέση με το 2012.

Αυτό συνδέεται με τη στήριξή τους από ισχυρά τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, που χειραγωγούν τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο άλλος πόλος του νέου διπολισμού, δεν έπεισε τους κρητικούς ότι αποτελεί εναλλακτική λύση στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ και της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Δεν κατάφερε ούτε να συγκροτήσει συνδυασμούς στους περισσότερους Δήμους, ούτε να συγκεντρώσει τα ποσοστά του 2012.

Στο Β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών την επόμενη Κυριακή, όποιος από τους δύο πρώτους συνδυασμούς και αν κερδίσει, θα είναι αντίπαλος των εργαζομένων με τη βοήθεια των άλλων συνδυασμών της μειοψηφίας.
Μοναδική πραγματική αντιπολίτευση, στο πλευρό των εργαζομένων, θα συνεχίσει να είναι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αυτό πρέπει να το ξανασκεφτούν οι εργαζόμενοι της Κρήτης και να μειώσουν ακόμα περισσότερο, αποφασιστικά, τις ψήφους και των δύο συνδυασμών του Β’ γύρου.

Να απαιτήσουν κατάργηση του εκβιαστικού εκλογικού νόμου, και να ακυρώσουν στην πράξη τον εκβιασμό του Β’ γύρου. Να ξαναρίξουν συμβολικά στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Να μην περιοριστούν σε απλό άκυρο ή λευκό.

Να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού εργατικού, λαϊκού κινήματος, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ. Μόνο με ανασύνταξη του κινήματος, με συγκρότηση μιας δυνατής εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης, θα αποκρουστεί η επίθεση του κεφαλαίου. Θα ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του, για τη Λαϊκή Εξουσία.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook