Η επόμενη Κυριακή θα βρει τους Σταύρο Αρναουτάκη και ΣεραφείμΤσόκα, σε θέση μάχης για την περιφέρεια Κρήτης.

Οι δυο υποψήφιοι περιφερειάρχες περνούν στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αφού πρώτα φροντίσουν να συνάψουν τις απαραίτητες συμμαχίες που θα τους οδηγήσουν στη νίκη.

Σταύρος Αρναουτάκης

Σε δηλώσεις προέβη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες της Κρήτης που εμπιστεύθηκαν τον συνδυασμό "Κρήτη Πρώτη Δύναμη" και ζήτησε και πάλι στην στήριξή τους στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών:

"Ευχαριστώ όλους του πολίτες της Κρήτης που μας έδωσαν αυτό το υψηλό ποσοστό. Να δηλώσουμε ότι συνεχίζουμε την ερχόμενη εβδομάδα για να κερδίσουμε τις εκλογές στις 25 Μάιου, υπηρετώντας την ενότητα τον συγκρητισμό, την ισόρροπη ανάπτυξη, και όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε για την επόμενη πενταετία να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε."

Ερωτώμενος αν θα επιδιώξει συνεργασίες ενόψει του δεύτερου γύρου ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε:

"Οπωσδήποτε θα μιλήσουμε με τις υπόλοιπες παρατάξεις για να δούμε πως θα υποστηριχθεί ο συνδυασμός μας".Σεραφείμ Τσόκας

Από το εκλογικό του κέντρο προέβη σε δηλώσεις ο υποψήφιος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας.

“Θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τους πολίτες της Κρήτης για την εντολή που μας έδωσαν να «γυρίσουμε σελίδα» την επόμενη Κυριακή. Οι Κρητικοί μίλησαν και μίλησαν δυνατά και καθαρά", ανέφερε ο κ. Τσόκας.

"Θέλω να επισημάνω ότι στο διάστημα που πέρασε, γυρίσαμε την Κρήτη σπιθαμή προς σπιθαμή, από την Κίσσαμο ως την Σητεία και είδαμε όλους αυτούς οι οποίοι είναι ξεχασμένοι από την Περιφέρεια, τους ανθρώπους που ο κ. Αρναουτάκης ούτε γύρισε για να κοιτάξει.

Μιλήσαμε μαζί τους, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες, τον πόνο αυτού του λαού. Συζητήσαμε για όλα αυτά που θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε.

Ζητάμε λοιπόν από τον κάθε Κρητικό -ανεξάρτητα από το τι ψήφισε την πρώτη Κυριακή- να μας εμπιστευτεί την επόμενη βδομάδα και να έρθει μαζί μας, για να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον τόπο μας, να φύγει το φθαρμένο και παλιό και να έρθει το νέο και το ελπιδοφόρο, αυτή είναι η αποστολή που μας αναθέτει ο Κρητικός λαός, να αλλάξουμε τα πράγματα.

Και αυτό θα κάνουμε. Το «κανένας Κρητικός μόνος του» δεν είναι απλά ένα σύνθημα για εμάς, είναι τρόπος ζωής, αρχή του συνδυασμού μας”.

"Ευχαριστούμε τους πολίτες της Κρήτης για την εντολή να γυρίσουμε σελίδα την επόμενη Κυριακή. Ο λαός της Κρήτης μίλησε και μίλησε δυνατά και καθαρά" ανέφερε ο κ. Τσόκας.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν θα ζητήσει την στήριξη άλλων συνδυασμών αλλά και τι είναι αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Κρήτης ο κ. Τσόκας είπε:

"θα ζητήσουμε την στήριξη της κοινωνίας. Αισθάνομαι δυνατός να διεκδικήσω την Περιφέρεια την επόμενη Κυριακή. Το αποτέλεσμα θα κρίνει η ικανότητα κάποιων να ασκήσουν εξουσία. Η μετριότητα πρέπει να τελειώνει".