Στη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφάλαιου στην ιστορία της σχεδιάζει να προχωρήσει η Deutsche Bank, ύψους 8 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο τμήμα της ΑΜΚ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου, θα γίνει με έκδοση νέων μετοχών ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού ποσού αναμένεται να προέλθει από τον σεΐχη Χαμάντ αλ Θάνι, της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ιστορία της τράπεζας ανάγεται στο 2010 και έφτανε τα 10 δισ. ευρώ.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου περιλαμβάνει δύο μέρη. Το πρώτο προβλέπει την έκδοση νέων μετοχών για ένα ποσό 1,75 δισεκ. ευρώ. Το πακέτο αυτό (περίπου 60 εκατομμύρια μετοχές στην τιμή των 29,20 ευρώ) απευθύνεται σε έναν και μοναδικό επενδυτή: Την εταιρία Paramount Services Holding, η οποία ελέγχεται από και ανήκει σε ένα μέλος της πριγκιπικής οικογένειας του Κατάρ, στον Χαμάντ μπεν Τζάσεμ αλ-Θάνι.

Το δεύτερο μέρος προβλέπει την έκδοση έως και 300 εκατομμυρίων νέων μετοχών για ένα ποσό 6,3 δισεκ. ευρώ.Εν αναμονή της έγκρισης της γερμανικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (Bafin), ενημερωτικό φυλλάδιο που αφορά την επιχείρηση αυτή θα εκδοθεί πιθανόν στις 5 Ιουνίου. Και η περίοδος προεγγραφής θα διαρκέσει πιθανόν έως τις 24 Ιουνίου, διευκρινίζει η τράπεζα.

«Ενισχύουμε το κεφάλαιό μας με σταθερό τρόπο, βελτιώνουμε τη θέση μας απέναντι στον ανταγωνισμό και επενδύουμε σε σχέδια που φέρνουν ανάπτυξη στους τομείς-κλειδί» της τράπεζας, δήλωσαν οι δύο συμπρόεδροι του ιδρύματος Γιούργκεν Φίτσεν και Ανσού Γιάιν.

Στις 29 Απριλίου, η Deutsche Bank είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο να αναζητήσει εκ νέου φρέσκο χρήμα προκειμένου να ενισχύσει την οικονομική της βάση, καθώς η ικανότητά της να ανταποκριθεί στους πιο αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες προκαλεί ανησυχίες. Η τράπεζα είχε ήδη αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά πολλά δισ. ευρώ σε διαδοχικά κύματα πέρυσι.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook