Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων με τη Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης, Γιώργος Αγοραστάκης,  έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα από τον α\’ γύρο των περιφερειακών εκλογων:

\”Η ΡΣΚ στέκεται με απόλυτο σεβασμό απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα που διαμόρφωσε η βούληση των Κρητικών.

Το αποτέλεσμα αυτό δίνει μια σημαντική αύξηση στις δυνάμεις της ΡΣΚ σε σχέση με το αποτέλεσμα του 2010 . Μια αύξηση όμως που δεν έφτασε στο επίπεδο να ανατρέψει δραστικά τους τοπικούς συσχετισμούς. Δίνει και πάλι την κυριαρχία στην Περιφέρεια των συνδυασμών που εκπροσωπούν τα κόμματα και τις πολιτικές της συγκυβέρνησης. Αυτό θεωρούμε ότι δεν προοιωνίζεται θετική πορεία για τα πράγματα της Κρήτης .

Είναι φανερό ότι οι ιδιαιτερότητες των αυτοδιοικητικών και Περιφερειακών εκλογών αλλά και οι τρέχουσες συνθήκες διεξαγωγής τους σφράγισαν τις επιλογές των πολιτών.

Σε ότι μας αφορά μπαίνουμε ήδη σε φάση αναζήτησης και εμβάθυνσης των εκτιμήσεών μας για το εκλογικό αποτέλεσμα και το μήνυμα που αυτές έστειλαν στην παράταξή μας.

Σε πρώτη φάση αντιλαμβανόμαστε ότι το νέο έχει ακόμα πολύ δρόμο. Ότι οι δυνάμεις μιας εναλλακτικής διακυβέρνησης στην Κρήτη και στην Ελλάδα χρειάζεται να δουλέψουν πιο σκληρά, να ξαναδούν σε νέες βάσεις τους δεσμούς τους με την κοινωνία, την ανάγκη να πείθουν και να συσπειρώνουν με λόγο προγραμματικό και συγκεκριμένο, κόσμο πολύ πέραν της στενής επιρροής τους.

Όμως το πολιτικά σημαντικότερο για την Κρήτη είναι άλλο. Είναι η κάλπη των Ευρωεκλογών. Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών έχει ασφαλώς τα πολιτικά του μηνύματα όμως το απόλυτο πολιτικό μήνυμα το έχουν οι Ευρωεκλογές. Εκεί ψηφίζουμε αμιγώς πολιτικά. Εκεί έχουμε την δυνατότητα να στείλουμε πεντακάθαρα το τι πιστεύουμε γι αυτό που ζούμε, το ποιοι φταίνε , ποιοι θέλουν συνέχεια, ποιοι θέλουν αλλαγή. Ότι κι αν πιστεύουμε για την κρίση και την διαχείρισή της μέχρι τώρα, η κάλπη της Δεύτερης Κυριακής θα στείλει ένα πολιτικό μήνυμα. Ποιο θέλουμε να είναι; Θα είναι το μήνυμα «καλά πάμε άστα όπως είναι, φέρε κι άλλα μνημόνια» ή το μήνυμα «να στρίψουμε το τιμόνι από την καταστροφή στην ελπίδα;».

Ευχαριστώντας τους χιλιάδες φίλους της παράταξης και όλους τους προοδευτικούς πολίτες της Κρητης τους καλούμε να ανασκουμπωθούν και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για τις Ευρωεκλογές\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook