Στην ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών αναφέρεται δημοσίευμα της Wall Street Journal φωτίζοντας τις οικονομικές πτυχές των εκλογών της επόμενης Κυριακής.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως οι ευρωπαϊκές εκλογές αυτής της εβδομάδας δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους, καθώς αυτοί θεωρούν πως η έκβασή τους θα διαδραματίσει μικρό ρόλο στην μελλοντική κατεύθυνση της Ευρώπης, η οποία σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να καθορίζεται από τους εθνικούς ηγέτες και τα κοινοβούλια.

Ωστόσο, κατά την Wall Street Journal η Ελλάδα αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, καθώς όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα οι Ευρωεκλογές «θα καθορίσουν το μέλλον» της κυβέρνησης συνασπισμού.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και απόψεις Έλληνα υπουργού σύμφωνα με τον οποίο εάν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αθροιστικά λάβουν χαμηλότερο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση θα βρεθεί σε πραγματικό πρόβλημα.

Στην περίπτωση αυτή το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι είτε πρόωρες εθνικές εκλογές είτε μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως από οικονομικής άποψης μια νέα πολιτική αναταραχή θα έθετε αναμφίβολα σε σοβαρό κίνδυνο την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στο σημείο αυτό τονίζεται πως η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη, ότι η ανεργία μειώνεται, ότι ο προϋπολογισμός καταγράφει πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που ανοίγει το δρόμο για ελάφρυνση του χρέους, αλλά και ότι τις τελευταίες εβδομάδες, οι διεθνείς επενδυτές έχουν τοποθετήσει 15 δισ. ευρώ ή 20,5 δισ. δολάρια στα ελληνικά κρατικά ομόλογα στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών και σε τραπεζικά και εταιρικά ομόλογα.

Η Wall Street Journal θέτει το ερώτημα για το εάν μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να πείσει τους ψηφοφόρους να του δώσουν περισσότερο χρόνο, υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή πως βάσει των δημοσκοπήσεων το 70% των Ελλήνων ψηφοφόρων δηλώνουν ότι δεν θέλουν νέες εκλογές.

Τέλος, η εφημερίδα φιλοξενεί απόψεις σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να αποφύγει νέες εκλογές και ότι στο πλαίσιο αυτό ακόμα και αν ο Ευ.Βενιζέλος αποχωρούσε από την κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook