Σε ενδοκυβερνητική κόντρα τείνει να εξελιχθεί στη Γαλλία το «δηλητηριώδες» σχόλιο στο Twitter της υπουργού Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, για τη νυν υπουργό Οικολογίας και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Φρανσουά Ολάντ, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, χαρακτηρίζοντας το \”υπ\’ αριθμόν 3\” της γαλλικής κυβέρνησης ως \”μειονέκτημα\” του Γάλλου προέδρου.
Μόλις συνειδητοποίησε την βαρύτητα της γκάφας της, η Ορελί Φιλιπετί έσπευσε να τα… μαζέψει δηλώνοντας στα γαλλικά ΜΜΕ ότι το διόλου κολακευτικό σχόλιο που φέρεται να έκανε για την πρώην ερωμένη του Ολάντ δεν το έγραψε η ίδια με τα… χεράκια της αλλά είναι \”δάκτυλος\” κακοπροαίρετων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση των Παρισίων. Η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού έσπευσε να δηλώσει ότι ουδέποτε έγραψε ένα τέτοιο σχόλιο για την υπουργό Οικολογίας στο Twitter κι ότι πρόκειται χάκαραν τον λογαριασμό της, ζητώντας την διεξαγωγή έρευνας προκειμένου, όπως τόνισε, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
Την ώρα που η ίδια προσπαθεί να σώσει την… θέση της, ο γαλλικός λαός ζητά την απομάκρυνση της Σεγκολέν από την κυβέρνηση καθώς την θεωρεί περισσότερο μειονέκτημα παρά πλεονέκτημα για τον Σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση τοιυ ινστιτούτου \”BVA\”, το 59% των Γάλλων θεωρούν ότι η μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Ολάντ είναι περισσότερο μειονέκτημα παρά ατού για τον Σοσιαλιστή πρόεδρο.
Από την πλευρά της, η Σεγκολέν τηρεί σιγή ιχθύος για το κακεντρεχές σχόλιο της Φιλιπετί. Εξάλλου, πλέον είναι μαθημένη να δέχεται δηλητηριώδη… βέλη μέσω του Twitter. Την έχει εξασκήσει τέλεια η πρώην ερωμένη του Φρανσουά Ολάντ , το επονομαζόμενο \”ροτβάιλερ\” των Ηλυσίων, Βαλερί Τριερβελέρ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook