Με αφορμή το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Το εκλογικό αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου δεν κατέδειξε σημάδια “ριζοσπαστικοποίησης” της ελληνικής κοινωνίας. Περισσότερο δε, επιβεβαίωσε την εκτίμηση πως η όποια στροφή της προς τα “άκρα” αποτελεί πρόσκαιρη αντίδραση, επιβεβλημένη από τις ιδιαιτερότητες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, παρά προσδοκία αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι πολίτες ψήφισαν αυτοδιοικητικά. Όπως χαρακτηριστικά συνέβη στην Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και τους περισσότερους Δήμους, οι πολίτες έδειξαν εμπιστοσύνη σε πρόσωπα (αρκετά εκ των οποίων νέα) ικανά να διαχειριστούν υπαρκτά προβλήματα, παρά σε πρόσωπα που κόμιζαν ένα μήνυμα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού.

Συνεπώς, όσοι καλλιέργησαν προσδοκίες πρόκλησης ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων διαψεύστηκαν. Αντιστοίχιση της προεκλογικής ρητορικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης με το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν προκύπτει. Εκείνο που προκύπτει είναι μια στάση αναμονής των πολιτών, έναντι της κατάληξης μιας μεταρρυθμιστικής πολιτικής που αρχίζει σταδιακά να δείχνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Με απλά λόγια, οι πολίτες δείχνουν να πιστώνουν την κυβέρνηση με χρόνο να ολοκληρώσει το έργο της, ώστε με την εξάντληση της τετραετίας να το κρίνουν συνολικά.

Απομένουν λίγες μέρες ακόμα, ώστε να επιβεβαιωθεί η βούληση της ελληνικής κοινωνίας για πολιτική σταθερότητα. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, όπως και του πρώτου γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών, οφείλει να είναι περισσότερο ένα μήνυμα εμπιστοσύνης σε πρόσωπα ικανά να εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ευρώπη όπου σε μεγάλο βαθμό λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας, παρά ένα δημοψήφισμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής που ζητά και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook