Ο Μινώταυρος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του ντέρμπι-τίτλου στις Μουρνιές αφού επικράτησε του, μέχρι το Σάββατο πρωτοπόρου, Κιασαμικού με 3-0 και έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ ΕΠΣ Χανίων.

Οι «πράσινοι» χρειάζονται μόνο νίκη στο τελευταίο παιχνίδι που είναι πάλι στην έδρα τους με τον Γρανίτη για να επιστρέψουν άμεσα στο Περιφερειακό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Δημούσης που άνοιξε το σκορ στο 41’ και το… έκλεισε στο 91’.
Ενδιάμεσα ο Περδικάκης είχε πετύχει το 2-0 στο 75’.
Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου πάντως δεν προμήνυε τέτοια εξέλιξη και έκταση στο σκορ. Ο Κισαμικός είχε μπει καλύτερα στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο και προσπαθούσε να μεταφέρει το σκηνικό προς την περιοχή του Σπυριδάκη. Στις δυο απιελητικές του στιγμές με Δοντσίδη (7’) και Στρατουδάκη (39’) όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι ευτύχησαν στην πρώτη τους φάση να προηγηθούν όταν από φάουλ του Μιχάκη η αποκάλυψη της φετινής σεζόν Δημούσης με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.
Ήταν ένα γκολ που έδωσε άλλο αέρα στον Μινώταυρο και που έδειξε να ρίχνει την ψυχολογία των παικτών του Κισαμικού.
Αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι «πράσινοι» μπήκαν δυναμικά και «άγγιξαν» σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ. Από την άλλη ο προπονητής του Κισαμικού, Νίκος Μαναρόλης, έδειξε να… βιάζεται να κάνει τις αλλαγές, αφού τις ολοκλήρωσε μέχρι το 60’, βγάζοντας έξω έναν από τους πιο επικύνδυνους για κάθε άμυνα παίκτες τον Κισσανάκη, με τον Μπαμπουνάκη πάντως που μπήκε στην θέση του να είναι θετικός.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Κλωθάκη αλλά δεν τα κατάφεραν, αφού μάλιστα ακυρώθηκε και γκολ του έμπειρου επιθετικού ως οφσάιντ στο 68’.
Η πλάστιγγα… έγειρε προς την μεριά του Μινωταύρου στο 75’ με το γκολ του Περδικάκη, με το… κερασάκι στην τούρτα να έρχεται με το πανέμορφο γκολ του Δημούση στις καθυστερήσεις, που ολοκλήρωσε τον θρίαμβο-τίτλου της ομάδας του Βασίλη Παπαδάκη. Οι ηττημένοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 λόγω τραυματισμού του Τεμπέλη από το 80\’.
Πλέον έμεινε το ματς με τον Γρανίτη την επόμενη εβδομάδα στις Μουρνιές στο οποίο ο Μινώταυρος με νίκη θα κατακτήσει το 8ο πρωτάθλημα Χανίων στην ιστορία του.
Από την άλλη ο Κισαμικός βλέπει μια χρονιά εντυπωσιακή με 24 νίκες σε 25 παιχνίδια πριν και το ντέρμπι να κλέινει με οδυνηρό τρόπο και την ομάδα του Καστελίου για δεύτερη σερί χρονιά να μην καταφέρνει να… πιεί νερό αν και έφτασε στην πηγή.

Το φίλμ του αγώνα

3’ Ατομική ενέργεια και σέντρα του Κισσανάκη, κεφαλιά του Ανιάγκμπε καταλήγει άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Σπυριδάκη.

7’ Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Δοντσίδη αποκρούει εντυπωσιακά ο Σπυριδάκης.

39’ Σουτ από μακρινή απόσταση του Στρατουδάκη κατέληξε λίγο έξω.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook