Μόνο συγκίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει η ιστορία ενός μικρού ελέφαντα στην Κένυα, ο οποίος δεν ήθελε να εγκαταλείψει το νεκρό κορμί της μητέρας του, που έχασε τη ζωή της από κάποια μόλυνση του εντέρου.

Ο μόλις πέντε μηνών μικρός ελέφαντας καθόταν δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας του και προσπαθούσε να το καλύψει με το δικό του σώμα! Ακτιβιστές από το «David Sheldrick Wildlife Trust» είχαν εντοπίσει ότι η μητέρα ήταν άρρωστη από τις αρχές του περασμένου μήνα και παρακολουθούσαν μητέρα και γιο, φοβούμενοι ότι μετά τον θάνατο της μητέρας, θα μπορούσε ο μικρός να κινδυνεύει από αρπαχτικά στη ζούγκλα.

\"\"

Το δράμα παίχτηκε στην περιοχή Samburu της βόρειας Κένυας και οι ακτιβιστές κατόρθωσαν, με την βοήθεια κτηνιάτρων, που υπνώτισαν τον μικρό, να τον μεταφέρουν με ασφάλεια σε ορφανοτροφείο μικρών ελεφάντων το οποίο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι και είναι το μοναδικό στη χώρα για τη φροντίδα αυτών των ζώων.

Ο μικρός ελέφαντας μεταφέρθηκε αεροπορικώς από το Samburu στο Ναϊρόμπι, όπου όταν έφθασε στο ορφανοτροφείο ελεφάντων διαπιστώθηκε ότι ήταν αφυδατωμένος και ήπιε «μονορούφι» δύο μπουκάλια γάλα και αρκετό νερό!

\"\"


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook