«Η νεκρή γυναίκα σας; Ξέρετε είναι ακόμα ζωντανή…». Αυτή ήταν η απάντηση που πήρε ένας Βρετανός, μένοντας κάγκελο, όταν τηλεφώνησε σε κρατικό νοσοκομείο για να κανονίσει την κηδεία της συζύγου του, τρεις ημέρες αφού είχε συμφωνήσει να απενεργοποιηθεί το μηχάνημα υποστήριξης.

Ο, 62 ετών, Malcolm Greenhill υποψιάστηκε πως κάτι (δεν) πήγαινε καλά, όταν δεν έβρισαν το πτώμα της στο νεκροτομείο, ωστόσο αυτό που είχε συμβεί ήταν πέρα από τη φαντασία του. Η γυναίκα του, που θεωρούσε νεκρή, νοσηλευόταν σε πτέρυγα για αναπνευστικά προβλήματα.

Τότε έσπευσε αμέσως στο νοσοκομείο, ωστόσο η Marilyn απεβίωσε τελικά το επόμενο βράδυ.

«Είναι σα να βλέπεις τη γυναίκα σου να πεθαίνει δύο φορές», τόνισε ο Βρετανός, συμπληρώνοντας: «Αν ήξερα ότι θα παραμείνει ζωντανή για τέσσερις ημέρες δεν θα είχα φύγει ποτέ από δίπλα της».

Η σύζυγός του, 65 ετών, εισήχθη στο «Sandwell Hospital» με αιμορραγία στον εγκέφαλο, έπειτα από πτώση στο σπίτι τους. Οι γιατροί υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα επιβίωσης, ενημερώνοντας τον σύζυγό της ότι θα σβήσουν το μηχάνημα υποστήριξης το ίδιο βράδυ. Εκείνος, αφού την αποχαιρέτησε, πήγε στο σπίτι τους, στο Γουέστ Μπρομ, για να τη θρηνήσει μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια του.

Ο κ. Greenhill, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη γυναίκα του για 41 χρόνια, πρόσθεσε: «Μου είπαν ότι ανέπνεε μόνο μηχανικά και δεν υπήρχε λόγος να παρατείνουν το αναπόφευκτο. Ότι δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που θα μπορούσαν να κάνουν».

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό…

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook