Από τον συνδυασμό «Κρήτη Μπορούμε», του υποψήφιου Περιφερειάρχη, κ. Σεραφείμ Τσόκα, εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Στην Κρήτη, ο σεβασμός μας στο διάλογο, είναι μια κατάκτηση που έχει διαδρομή τόσων αιώνων, όσων και ο Κρητικός Πολιτισμός. Υπ΄ αυτήν την έννοια δεν αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα του πλήθους των προϋποθέσεων που θέτει ο κ. Αρναουτάκης, προκειμένου συμφωνήσει, για να δουν και να ακούσουν οι πολίτες, μια συζήτησή μας για τα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας. 
Με γνώμονα τη σοβαρότητα των ΜΜΕ της Κρήτης, είμαστε βέβαιοι ότι δεν χρειάζονται όλες αυτές οι “εγγυήσεις”. Άλλωστε, είναι δεδομένος ο πολιτικός μας πολιτισμός, που εγγυάται, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ένα γόνιμο και διαφωτιστικό διάλογο.
Ο συνδυασμός μας “Κρήτη Μπορούμε” αποδέχεται λοιπόν ανεπιφύλακτα την πρόταση που κατατέθηκε, αλλά θεωρεί πως δεν αρκεί ένα “debate”. Είναι απαραίτητη και μια δεύτερη συζήτηση, εφ΄ όλης της ύλης. Διότι, τα ζητήματα της Κρήτης, που πρέπει να απαντηθούν, είναι πάρα πολλά, όπως πολλά και κρίσιμα είναι και τα πέντε χρόνια που έρχονται. Εκείνο λοιπόν που προέχει, τούτη την ώρα, είναι να δοθεί η δυνατότητα στους Κρητικούς, να ακούσουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν, πριν αποφασίσουν σε ποιον θα εμπιστευτούν την πορεία της Περιφέρειας Κρήτης και το μέλλον τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook