Για λόγους αλληλεγγύης στους 11 διεθνείς που απέχουν ο Νίκος Κουλιεράκης πήρε την απόφαση να μην λάβει μέρος στην προετοιμασία της εθνικής υδατοσφαίρισης.

Ο Χανιώτης φουνταριστός της Βουλιαγμένης έκανε δηλώσεις για την απόφασή του στο waterpolonews.gr.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Το γεγονός ότι έπειτα από την αυτονόητη αξίωση των αθλητών για την καταβολή εξόδων κίνησης που αφορούν στην τρέχουσα προετοιμασία της εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης εν όψη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καταλήξαμε σε τέτοιες ακρότητες (με αποχή  11 βασικών στελεχών από την προετοιμασία και τη διενέργεια νέου καλέσματος από τον ομοσπονδιακό προπονητή)   καταδεικνύει ακριβώς την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του κωδικά επικοινωνίας των αθλητών με την οικεία ομοσπονδία.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι  το αίτημα των αθλητών για ειλικρινή συνεννόηση και καλύτερη αντιμετώπιση εν γένη από την ίδια την ομοσπονδία τους δεν είναι ιδιοτελές. Αντιθέτως μας αφορά όλους και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. 
 
Είναι δε αυτονόητο ότι με τα ελληνικά χρώματα πρέπει να μπορούν να αγωνίζονται απρόσκοπτα οι καλύτεροι των αθλητών, με μοναδική επιδίωξη την εθνική υπερηφάνειά. Αυτή την στόχευση έχει και η δική μου αλληλέγγυα στάση του να μην ανταποκριθώ στην τιμητική για εμένα  κλήση για την προετοιμασία της Εθνικής.  
 
Θέλω να πιστεύω πώς στο τέλος αυτής της τραυματικής για όλους συγκυρίας βρίσκεται η αρχή μιας νέας εποχής όπου αθλητές και  ΚΟΕ από κοινού θα υπερνικούν τις ομολογουμένως τεράστιες αντικειμενικές δυσκολίες που περνάει η χωρά. Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται προς το παρόν μόνο μέσα απ την ρήξη έρχεται η κάθαρση.
 
 Τέλος, για να προλάβω τυχόν κακοήθειες θέλω να προσθέσω ότι οι υποχρεώσεις μου και στην Νομική σχολή Αθηνών δεν επηρέασαν στο ελάχιστο την απόφασή μου. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η συμμετοχή όταν αυτό σου ζητηθεί στην Εθνική ομάδα είναι υποχρέωση και όχι δικαίωμα. Έχω επομένως πλήρη επίγνωση της απόφασής μου και αντιλαμβανομαι ότι ίσως με σημαδέψει στο μέλλον. Ένιωσα όμως την υποχρέωση ως μέλος της μικρής μας κοινότητας να πάρω δημόσια θέση σε αυτό το μείζον ζήτημα που επαναλαμβάνω αφορά όλους μας. Τα παραπάνω αποτυπώνουν την γνώμη μου και μόνο.»