Σε μήνυμα του, για την 73η επέτειο απο την Μάχη της Κρήτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε», αναφέρει τα εξής:

«Η επέτειος της Μάχης της Κρήτης δεν είναι απλά μια ημέρα μνήμης για όλο τον Ελληνισμό, αλλά οδοδείκτης εθνικής και πανανθρώπινης πορείας. Είναι αυτή που εν πολλοίς καθόρισε την εξέλιξη του Μεγάλου Πολέμου, ενάντια στο φασισμό. Οι πρόγονοι μας με το αίμα τους, έγιναν σε όλη τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, παράδειγμα αντίστασης, για όλο τον ελεύθερο κόσμο. Έκτοτε ο ηρωισμός και το αδούλωτο πνεύμα ταυτίζονται με την Κρήτη και τους Κρήτες. 

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο των ανθρώπων που πολέμησαν σε εκείνη τη Μάχη, ζώντες και νεκρούς. Αντιλαμβανόμαστε το χρέος μας να μετουσιώνουμε το μήνυμα της θυσίας τους, σε καθημερινή πράξη, τόσο για την πορεία της Κρήτης, όσο και για τον εθνικό μας βηματισμό. 

Ενωμένοι, αποφασισμένοι, με ξεκάθαρους στόχους, μπορούμε να κάνουμε πράξη την ανόρθωση της Ελλάδας, να διασώσουμε την αξιοπρέπεια μας και να δημιουργήσουμε θετική προοπτική για την Κρήτη και την Πατρίδα μας».