Αρκετές νόσοι που δεν δίνουν συμπτώματα ή τα συμπτώματά τους είναι ήπια και δεν μας προβληματίζουν, εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες ως κεραυνός εν αιθρία. Εκτιμάται ότι ένας στους πενήντα ανθρώπους έχει ανεύρυσμα στον εγκέφαλο χωρίς να το γνωρίζει, τετρακόσιες χιλιάδες Έλληνες είναι φορείς του ιού της ηπατίτιδας Β και C και το αγνοούν, ενώ μόνο 15.000 Έλληνες αναγνωρίζουν μια πάθηση των νεφρών και οι περισσότεροι μαθαίνουν για αυτή μετά τη διάγνωση.

Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται το Σάββατο 24 Μαϊου 2014 στις 17.40 από το MEGA, επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι λεγόμενες «κρυφές» νόσοι μπορεί να προληφθούν. Οι επιστήμονες μιλούν για τα συμπτώματα του ανευρύσματος, της ηπατίτιδας, των νεφρικών νόσων, της παγκρεατίτιδας και μορφών καρκίνου όπως ο καρκίνος των ωοθηκών και αναφέρονται σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισής τους.

Επίσης, μιλούν για τις κρυφές φλεγμονές, που σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα είναι σαν μικρές “φωτιές” που καίνε στον οργανισμό και κάποια στιγμή εκδηλώνονται ξαφνικά με τη μορφή μιας νόσου, αλλά και για το “τεστ θανάτου” που πρόσφατα ανακάλυψαν οι επιστήμονες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook