Mετά τη συζήτηση και τις αντιδράσεις που άνοιξε γύρω από τα διαφημιστικά σποτ του Ποταμιού, με δύο γυναίκες που μιλούν για την «Πρώτη φορά», ο Σταύρος Θεοδωράκης πήρε θέση, υποβαθμίζοντας τις αντιδράσεις.

«Δεν έχω ακούσει αυτό το θόρυβο. Από ότι ξέρω έχουμε έναν καταιγισμό από θετικά μηνύματα, κυρίως από νέους ανθρώπους», απάντησε για το θέμα ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τον αντίκτυπο που είχαν τα βίντεο της «Πρώτης φοράς». «Πιθανόν να υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους άρεσε. Σεξιστικό αυτό το βίντεο; Δεν νομίζω ότι είναι. Πώς θα μπορούσε να ήταν; Υποστηρίζουν μία χαρά της ζωής, όχι κάτι άσχημο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για όσους ενοχλούνται.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεοδωράκης παραδέχθηκε ότι το πρώτο βίντεο είχε ως πηγή έμπνευση το αντίστοιχο σποτ που είχε χρησιμοποιηθεί στην καμπάνια του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ αναφερόμενος στο δεύτερο αποκάλυψε ότι η πρωταγωνίστριά του ήταν εθελόντρια. «Πρόκειται για μία γυναίκα που ήρθε στα γραφεία μας και μας είπε ότι έχει δέκα χρόνια να πάει στο νησί από το οποίο κατάγεται για να ψηφίσει και θα το κάνει τώρα».

Οταν η συζήτηση στράφηκε στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και τα δίδυμα που θα «μονομαχήσουν» για δήμους και περιφέρειες, ο κ. Θεοδωράκης αρνήθηκε να δώσει κομματική γραμμή, αλλά τάχθηκε σε προσωπικό επίπεδο υπέρ του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Μπουτάρη.

«Εμείς, ως Ποτάμι, δεν θα πούμε στον κόσμο »πήγαινε σε αυτόν», σαν πρόβατο. Είναι λάθος η κομματική γραμμή», τόνισε, αλλά πρόσθεσε: «Οι δικές μου προτιμήσεις έχουν να κάνουν με την ιστορία μου. Ο Μπουτάρης και ο Καμίνης είναι φίλοι μου πριν γίνουν υποψήφιοι δήμαρχοι, από τότε που τους πολεμούσαν οι κομματικοί μηχανισμοί. Αν ήμουν κάτοικος Θεσσαλονίκης ή Αθήνας δεν θα είχα δίλημμα, αλλά δεν είμαι», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Στο ίδιο πλαίσιο, όταν του τέθηκε το ζήτημα «Δούρου ή Σγουρός», για την περιφέρεια Αττικής, δεν έδωσε σαφή απάντηση, αλλά σχολίασε πως η κ. Δούρου «διαγκωνίζεται με τα μπουζουκτσίδικα για το ποιος θα κολλήσει τις περισσότερες αφίσες στην Αθήνα».

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για το θέμα των πολυσυζητημένων διαφημιστικών σποτ του κόμματος έβγαλε και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων. Σε αυτή, η Βάσω Κόλλια κατακεραυνώνει Το Ποτάμι τονίζοντας ότι το εν λόγω υλικό θίγει τη γυναικεία υπόσταση και αλώνει την πολιτική ουσία, ενώ αφιερώνει στους δημιουργούς των βίντεο την «Πρώτη φορά» της Ρένας Κουμιώτη.

Η ανακοίνωση:

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγωνία εντείνεται καθώς πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς η «κορύφωση» του προεκλογικού αγώνα εν όψει των Ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου.

Επίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι για κάποιους, ίσως πρόκειται για την «πρώτη φορά» που εκτίθενται πολιτικά, σε μια εκλογική αναμέτρηση από την οποία θα κριθούν πολλά στην Ευρώπη. Φυσικό είναι αυτή η «παρθενική» πολιτική έκθεση να δημιουργεί στους «πρωτάρηδες» του χώρου αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για τις «επιδόσεις» τους.

Από την πλευρά μας, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων οφείλουμε να διαπιστώσουμε με χαρά ότι οι μηχανισμοί ορθού πολιτικού λόγου που τελικά διαθέτουμε ως κοινωνία, αυτή τη φορά λειτούργησαν!

Ίσως, μάλιστα, να είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο άμεση κριτική -και μάλιστα εξ’ιδίων τα βέλη- και διορθωτικά αντανακλαστικά, ενάντια σε ένα είδος λόγου που θίγει τη γυναικεία υπόσταση και αλώνει την πολιτική ουσία (άραγε, πότε θα μιλήσουμε τελικά για την Ευρώπη και τις επιλογές που έχει ο πολίτης, έστω και την ύστατη τούτη ώρα;).

Όμως, στην κρίσιμη αυτή στιγμή, συστήνουμε πάνω απ’όλα ψυχραιμία. Ας πρυτανεύσει η λογική. Και ας είναι και η «κοινή λογική».

Στο δημιουργικό επιτελείο της «Πρώτης Φοράς», αφιερώνουμε μια άλλη, κλασσική και αξέχαστη «Πρώτη φορά»».

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook