Πολύ κοντά στην όγδοη κατάκτηση πρωταθλήματος βρίσκεται ο Μινώταυρος μετά την επιβλητική του νίκη στο ντέρμπι-τίτλου με τον Κισαμικό με 3-0. Η ομάδα των Μουρνιών θέλει πλέον μία νίκη κόντρα στον Γρανίτη στην έδρα της το ερχόμενο Σάββατο (28/5) για να προσθέσει την φετινή «κούπα» δίπλα σε αυτές των ετών 1970, 1982, 1984, 1986, 1991, 2000 και 2004. Αν το κάνει αυτό τότε του χρόνου θα γιορτάσει τα 80 χρόνια της με παρουσία ξανά στο Περιφερειακό.

Μένει ο Παπαδάκης, σταματάει ο Σπυριδάκης

Μετά το τέλος του παιχνιδιού και τα πανηγύρια ακολούθησαν οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μέσα από τις οποίες βγήκαν και ειδήσεις. Πρώτα ο πολύπειρος τερματοφύλακας των «πρασίνων» Γιάννης Σπυριδάκης ανακοίνωσε την απόφαση του να σταματήσει, μετά τη νίκη-τίτλου, την ποδοσφαιρική του καριέρα στα 35 του και μετά από 22 χρόνια παρουσίας στην ομάδα της καρδιάς του, την οποία αποχωρίστηκε για ένα μικρό διάστημα και το πέρασμα από τον Ίκαρο Μ., φανερά συγκινημένος.
Η άλλη είδηση είχε να κάνει με το μέλλον του αρχιτέκτονα αυτής της επιτυχίας, Βασίλη Παπαδάκη, με τον γενικό αρχηγό του Μινωταύρου Κανάκη Φραγκιαδάκη να δηλώνει ότι η πρώτη μετεγγραφή της ομάδας για τη νέα σεζόν είναι η παραμονή του προπονητή στον πάγκο της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιάννης Σπυριδάκης (τερματοφύλακας Μινωταύρου): «Είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε μετά την περσινή πτώση να ανασυνταχθούμε διοικητικά, αγωνιστικά και όλοι μάζι να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα το οποίο μετά από αυτή τη νίκη κατά 90% το κατακτάμε. Θεωρώ ότι μετά την άδικη περσινή πτώση με την ισοβαθμάι από το Περιφερειακό επιστρέφουμε εκεί όπου ανήκει το σωματείο και βάσει ιστορίας αλλά και βάσει ποιότητας υλικού. Βέβαια καταφέραμε να επικρατήσουμε ενός πολύ σημαντικού αντιπάλου. Πιστεύω ότι ο Κισαμικός διεκδίκησε τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά το πρωτάθλημα και ειλικρινά εύχομαι ολόψυχα στην ομάδα της Κισάμου επειδή αντιπροσωπεύει κι έναν πολύ μεγάλο Δήμο να παραμείνει με πολύ υψηλούς στόχους και αυτό που δεν καταφέρνει φέτος, από ότι φαίνεται, να το καταφέρει του χρόνου γιατί έχουμε ανάγκη από ισχυρές ομάδες του νομού μας σε επίπεδο Κρήτης» ενώ συνέχισε προαναγγέλοντας το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας: «Είναι διπλή χαρά για μένα σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) διότι πιστεύω πως είναι ο ιδανικός τρόπος για να σταματήσω το ποδόσφαιρο μετά από 22 χρόνια στον Μινώταυρο σαν πρωταθλητής και ευχαριστώ τους πάντες για αυτό το πράγμα».

Βασίλης Δημούσης (επιθετικός Μινωταύρου): «Αυτή η νίκη σημαίνει πολλά και όλο τον χρόνο δουλεύουμε για αυτό. Πρώτη φορά εμένα μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω κάτι τόσο μεγάλο στην μέχρι τώρα μικρή καριέρα μου. Δεν με νοιάζουν τα γκολ. Ειλικρινά ήθελα να κερδίσει η ομάδα πάνω απ’ όλα. Ένα ματς έμεινε να το γιορτάσουμε και θέλουμε τον κόσμο μαζί μας αν και η κατηγορία μικρή. Με τέτοιο κόσμο δεν πιστεύω να ξαναχάσουμε μες στις Μουρνιές. Όλη την εβδομάδα το σκεφτόμασταν το ματς και είχαμε πιο πολύ άγχος από το πρωί. Δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά και ίσως να μην περιμέναμε άνετη-που δεν ήταν τόσο άνετη-επικράτηση αλλά μπήκαμε μέσα και τα δώσαμε όλα για τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον προπονητή μου για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει».

Χρήστος Νταγκουνάκης (αρχηγός Μινωταύρου): «Τα συναισθήματα αυτή τη στιγμή είναι απίστευτα. Ήμασταν μια φουρνιά ποδοσφαιριστών, 5-6, που παίζουν 17 χρόνια στον Μινώταυρο. Έχουμε ιδρώσει πάρα πολύ για αυτήν την ομάδα. Φέτος ήρθαν πολύ ποιοτικοί και καλοί χαρακτήρες αλλά και ποδοσφαιριστές. Είχαμε βάλει από την αρχή αυτοσκοπό, προπονητής, παίκτες, διοίκηση το πρωτάθλημα και καταφέραμε να το πάρουμε. Στην αρχή βέβαια μας περιφρονούσαν, μετά μας κοροϊδεύαν ότι είμαστε απλήρωτοι και δεν έχουμε λεφτά, μετά μας πολεμήσανε αλλά στο τέλος καταφέραμε να τους κερδίσουμε. Συγχαρητήρια σε όλους, ποδοσφαιριστές, διοίκηση, προπονητές και το φίλαθλο κόσμο που ήρθε και μας υποστήριξε. Αποδείξαμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα λεφτά. Είναι η καρδιά, είναι η ψυχή και το αθλητικό πνεύμα».

Βασίλης Παπαδάκης (προπονητής Μινωταύρου): «Είναι μια σημαντική στιγμή για το Μινώταυρο αυτή. Ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι που το περιμέναμε όλη τη χρονιά.Κάναμε μεγάλη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο όπως κάνουμε πάντα. Θεωρώ ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο.Ήταν δύο ομάδες που είχαν ένα πολύ καλό επίπεδο ίσως και παραπάνω από το τοπικό. Στο πρώτο ημίχρονο θεωρώ ο Κισαμικός ήταν καλύτερος, είχε τον έλεγχο του αγώνα και μας δυσκόλεψε πάρα πολύ πραγματικά, αλλά οι ποδοσφαιριστές μου κατάφεραν να ξεπεράσουνε αυτή τη δυσκολία και το γκολ που βάλαμε στο τέλος του ημιχρόνου άλλαξε τις ισορροπίες, καθώς ήταν η πρώτη φορά φέτος που αντιμετωπίσαμε τον Κισαμικό και καταφέραμε να προηγηθούμε. Από εκεί και πέρα ξέραμε στο ημίχρονο ότι τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα γιατί ο Κισαμικός θα αναγκαστεί να ανέβει για να ισοφαρίσει και επειδή η ομάδα η δικιά μας είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις και στην κοντρα, το παιχνίδι στο δεύτερο πήρε μια λογική εξέλιξη. Κάναμε μια μεγάλη νίκη, είναι όλη η νίκη των ποδοσφαιριστών που προσπάθησαν πάρα πολύ και έκαναν αυτό που πραγματικά είχαμε σχεδιάσει μέσα στο γήπεδο και ανταποκρίθηκαν. Τους ανήκει ολοκληρωτικά» σε ερώτηση για τις γρήγορες αλλαγές του αντιπάλου είπε: «Εγώ προσπάθησα να ανταποκριθώ στα δεδομένα του αγώνα, δεν μπορώ να κρίνω για αυτές τις αλλαγές αν βοήθησαν εμάς. Αυτό που μπορώ να κρίνω ότι τα παιδιά τα δικά μας που μπήκανε βοήθησαν με την δικιά τους προσπάθεια να… κλειδώσει περισσότερο η άμυνα κι έτσι να βγούμε στις κόντρες» και συνέχισε λέγοντας για την επόμενη μέρα «Για να μιλάμε για την επόμενη μέρα, πρέπει να μην πετάνε τα μυαλά μας στα σύννεφα και να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι που πλέον είναι το παιχνίδι που θα μας δώσει το πρωτάθλημα.Σίγουρα έχουμε κάνει το σχεδιασμό μας για την επόμενη χρονιά, έχουνε γίνει κάποιες συζητήσεις γιατί είχαμε στόχο το πρωτάθλημα. Νομίζω το μέλλον του Μινωταύρου θα είναι καλό. Είναι μια ομάδα που είχε πάντα παρόν στο χανιώτικο ποδόσφαιρο,σίγουρα ένα μεγάλο παρελθόν και νομίζω με τα βήματα που έχουμε κάνει φέτος και τις υποδομές που δημιουργούνται σιγά-σιγά θα έχει και μέλλον».

Κανάκης Φραγκιαδάκης (γενικός αρχηγός Μινωταύρου):«Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη τους. Αποδείξαμε ότι είμαστε πραγματικά ομάδα. Εμείς οι φτωχοί κερδίσαμε τους πλούσιους. Έχουμε έναν αγώνανα κερδίσουμε ακόμα και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει τα πλάνα εμείς για του χρόνου.Ο Κισαμικός τα έκανε πιο μπροστά, εμείς τα κάνουμε τώρα. Ο Βασίλης Παπαδάκης θα είναι προπονητής και του χρόνου. Η πρώτη μεταγραφή είναι αυτός. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην πορεία».


Γιώργος Βεργάκης (πρόεδρος Μινωταύρου): «Μια πραγματικά πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας μας επί μιας επίσης πολύ καλής ομάδας. Θέλω να δώσω μέσα από την καρδιά μου συγχαρητήρια στα παιδιά. Αυτούς τους ήρωες πραγματικά που σημέιωσαν και πήραν αυτή τη μεγάλη νίκη με μέταλλο και ψυχή, που η ομάδα επανελλειμέναέχει δείξει ότι διαθέτει. Πραγματικά το μέταλλο και η ψυχή μπορεί να αντιπαρέρθει και να υπερβεί οτιδήποτε. Όλη τη χρονιά πραγματικά τα παιδιά αυτά έδειξαν ότι έχουν τα ψυχικά αποθέματα να κατακτήσουν την κορυφή. Θέλω να επισημάνω ότι έχουμε ένα παιχνίδια ακόμα για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, είμαστε όμως πολύ κοντά. Οι πραγματικοί ήρωες, πρωταγωνιστές και μοναδικοί που διακούνται να πανηγυρίζουν είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές της ομάδας. Όλοι οι υπόλοιποι εμείς βάλαμε απλώς το λιθαράκι μας. Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά, που κατέκτησαν αυτή την πεντακάθαρη, δίκαιη και μεγάλη νίκη, εκ μέρους της διοίκησης όπως επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα του Κισαμικού, ο οποίος καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς είχε μια αξιοθαύμαστη πορεία και σήμερα (σ.σ. Σάββατο 21/5) αγωνίστηκε πολύ καλά. Επίσης να δώσω συγχαρητήρια και στο διαιτητικό τρίο το οποίο αν και έδωσε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ανταπεξήλθε με άριστα του έργου του». ενώ αναφορικά με τη νέα σεζόν είπε: «Εάν έρθει το πρωτάθλημα θα δούμε την επόμενη μέρα. Θέλει οργάνωση, υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Η ομάδα θα είναι η μοναδική από τα Χανιά και οι πρώτες κινήσεις είναι να δούμε πως θα επανδρώσουμε την ομάδα. Ξεκινάμε με ένα μεγάλο πλεονέκτημα, που είναι ότι η ομάδα οντας μία οικογένεια, έχει πολλά παιδιά δικά της και θεωρώ ξεκινάμε με μια καλή μαγιά. Φυσικά και θα χρειασούμε μεταγραφές. Όμως επειδή τα οικονομικά ήταν, είναι και θα είναι πολύ δύσκολα διότι δεν υπάρχουν πλέον αρωγοί οικονομικοί, θα στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά, θα κάνουμε κάποιες προσθήκες όπως πάντα, οργανωμένα, νοικοκυρεμένα, με χαμηλά το κεφάλι, με χαμηλό προφίλ, ευχόμενοι το καλύτερο. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά στο Περιφερειακό του χρόνου. Όμως η ομάδα είναι μαθημένη στα δύσκολα, γιατί έχει μέταλλο και ψυχή. Λειτουργούσαμε και λειτουργούμε σαν μία οικογένεια, σαν μια γροθιά, σαν μια παρέα. Αυτό απέδειξαν τα παιδιά και στο παιχνίδι».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook